четвер, 29 грудня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Єрмак розповів про участь Зеленського в обміні Медведчука

Єрмак розповів про участь Зеленського в обміні Медведчука
Голова ОП Андрій Єрмак розкрив нові подробиці обміну зрадника Віктора Медведчука на "азовців". Фото: ОП

Про обмін кума президента Росії, нардепа від забороненої нині партії "Опозиційна платформа – За життя" домовлялась українська розвідка.

Це особисто погодив президент Володимир Зеленський, розповів голова Офіса президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Обмін Медведчука вирішувався на рівні розвідок. Єдиний канал спілкування сьогодні – це на рівні розвідки. Добро на обмін давав Зеленський. Все, що стосується обміну – тут Буданов (керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов. – Gazeta.ua) контактує з президентом. Я знаю, що відбувається, і так далі", – сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова СБУ прокоментував посиденьки Медведчука з дружиною за яєчнею

Він повідомив, що після затримання він не спілкувався з Медведчуком. Зі зрадником говорила Служба безпеки України, якій він повідомив "усе, що потрібно було".

"Ми повернули 215 людей (в обмін на Медведчука. – Gazeta.ua). Думаю, що ми не продешевили", – вважає Єрмак.

Увечері 21 вересня в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити 215 українських захисників. 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука. Інших – на 55 полонених росіян. Це найбільший обмін із 24 лютого.

Серед звільнених – також захисники Азовсталі, які чотири місяці перебували у російському полоні. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган натякнув, що на обміні Медведчука особисто наполягав президент Росії Володимир Путін.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону й припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак розповів про участь Зеленського в обміні Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути