субота, 19 червня 2021 19:43

Єрмак просуває російський проєкт - волонтерка звернулася до Зеленського

Єрмак просуває російський проєкт - волонтерка звернулася до Зеленського
Відбувається загравання з росіянами, в той час як йде російсько-українська війна, заявила волонтерка. Фото: president.gov.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак хоче прискорити російський проєкт "Меморіал Голокосту "Бабин Яр". Про це у Facebook заявила волонтерка і доброволець-парамедик, депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова.

Вона опублікувала лист Єрмака прем'єр-міністру Денису Шмигалю від 15 червня.

Єрмак просить Шмигаля доручити Міністертву культури та інформаційної політики, Київській міські державній адміністрації "вжити заходів щодо реалізації дозвільних процедур і оформлення відповідних документів з метою своєчасного спорудження запланованих БФ "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" культурних об'єктів на території Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

"Тобто це прямий тиск на КМДА та Київську міську раду та відкрите лобіювання виключного одного проєкту - де є російські гроші та загрозливий в умовах восьми років російсько-української війни російський вплив", - заявила волонтерка.

"Ні для кого не секрет, що росіяни вже занесли вагомий чємоданчік як в ОП так і в КМР", - написала Аліна Михайлова, а Єрмака назвала "ворогом України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський втягується у пропагандистську затію Кремля

"Загравати з росіянами, брати у них гроші, прикриваючись фразою "це інвестиції в Україну" - дорівнює пострілам в спину тим, хто на східному фронті захищає від тих самих росіян вашу можливість генерувати цей весь абсурд", - пише волонтерка.

У Facebook вона звернулася до президента Володимира Зеленського.

"Це ось та сама "підпільна" ідеологічна війна.

Ви впевнені, що ви в ній хочете брати участь і підігравати як президент ворогу?" - написала волонтерка.

Цього тижня зібрали потрібну кількість підписів за громадські слухання щодо українського меморіалу Бабиного Яру, повідомляла Аліна Михайлова.

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" був заснований 2016 року зокрема з ініціативи та коштом російських бізнесменів Михайла Фрідмана, Павла Фукса й Германа Хана. Восени 2019-го художнім керівником призначили російського режисера Іллю Хржановського.

Окрім згаданого проєкту в Україні з серпня 2015 року розпочався проєкт концепції комплексної меморіалізації Бабиного Яру, що її підготували українські історики за дорученням Кабінету міністрів, нагадувала Ініціативна група "Першого грудня".

Росія просуває приватний проєкт "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" в Україні, щоб дискредитувати нашу країну і народ у світі, заявив співпрезидент Асоціації єврейських асоціацій і громад України Йосиф Зісельс.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак просуває російський проєкт - волонтерка звернулася до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути