Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 17:39

Ера Балоги закінчується - Москаль

Ера Балоги закінчується - Москаль
Ера Віктора Балоги на Закарпатті закінчується, вважає голова тамтешньої облдержадміністрації Геннадій Москаль. Фото: lb.ua

Ера Віктора Балоги на Закарпатті закінчується. Про це в інтерв'ю Lb.ua сказав голова тамтешньої облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"Після призначення на посаду голови облдержадміністрації я зосередився на побудові вертикалі влади в регіоні. Балога очолював передвиборчий штаб президента і ще тоді попросив для себе преференцій. Поставив "ручного" губернатора (Василя Губаля – ред.), який без відома Балоги не підписував жодного папірця. Фактично область вийшли з підпорядкування Кабінету міністрів і Адміністрації президента. Так, сьогодні ми не погоджуємось з деякими рішеннями Кабміну чи законами, ухваленими парламентом, але регіон підпорядкований як прем'єр-міністру, так і президенту", - сказав чиновник.

За словами Москаля, Балога підпадає під люстрацію.

"Кому тільки Балога не продавався. Він починав з СДПУ(о), Медведчук і Суркіс зробили його губернатором області. Потім він плюнув їм в обличчя і пішов до Ющенка. А коли побачив, що Ющенку – політичний кінець, переметнувся до Партії регіонів. Працював два роки міністром із питань надзвичайних ситуацій в уряді Азаров.

Чому він так нервує зараз? Розуміє, що підпадає під люстрацію і не може десять років працювати на державній службі. Балога не розуміє, що його ера закінчується на Закарпатті. Він ще намагається втриматися в регіоні. Але того "всемогутнього" Балоги, перед яким тремтіли мешканці Закарпаття, вже немає", - заявив голова ОДА.

Також Москаль поскаржився, що Балога "перейшов червону лінію", зачепивши його доньку і зятя.

"Вони тоді жили в Чернівцях. Це був 2007 рік. Дочка працювала в філії бюро Інтерполу, її чоловік займався туристичним бізнесом. Перерили все і знайшли розходження в площі землі, яка належала зятеві, у 30-40 сантиметрів. Очевидно технічна помилка була допущена під час оформлення", - розповів чиновник.

"Він (Балога. - ред.) почав з'ясовувати відносини не зі мною, а з моїми дітьми. Існує неписане правило в політиці: не чіпати дітей. Можна по мені хоч катком проходитися, але їх не зачіпати. Це сьогодні пішла мода порушувати справи, критикувати чи показувати на загальний розсуд дітей політиків. Цим займаються низького морального рівня люди.

Після тієї ситуації я не соромлюсь жодних висловлювань", - сказав Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ОБСЄ сидить по пивбарах, п'є віскі" - Москаль зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі

Геннадій Москаль працює на Закарпатті з липня 2015 року. До цього очолював Луганську військово-цивільну адміністрацію.

Зараз ви читаєте новину «Ера Балоги закінчується - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути