Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2021 19:45

Епіфаній - Росії: "Мати" - тут, ви навіть не "мачуха"

Епіфаній - Росії: "Мати" - тут, ви навіть не "мачуха"
Росія намагається знищити український народ, сказав предстоятель ПЦУ.

Православна церква України є господарем у своєму домі.

Про це сказав предстоятель ПЦУ Епіфаній повідомляє ЛігаБізнесІнформ

Зі слів глави ПЦУ, між дзвіницею Михайлівського золотоверхого собору і Софією Київською є "духовна вісь українського народу".

"Ще називають, що це перший київський кремль, який теж Москва перейняла. Але все звідси, коріння – тут. І чому вони так бунтують зараз? Тому що вони втрачають це історичне коріння. Тут був апостол Андрій Первозванний, тут було хрещення Русі. Зараз вони називають це "єдиною купеллю", але історія тут, коріння тут", - сказав Епіфаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній про фільм Марченко: "Я не дивлюся російську пропаганду"

"Ми хочемо бути незалежними, ми хочемо бути господарями у своєму домі.

Ми не хочемо, щоб цей так званий старший брат задушив нас у своїх люблячих обіймах. Давайте будемо дружити, але на рівних правах. Немає ні старшого, ні молодшого. Є, навпаки, "мати" – тут, а ви – "дочка". Ви – не "мати", ви навіть не "мачуха".

Треба розуміти. Ви все перейняли, все забрали, все переписали, все зробили на свій лад. А зараз, коли ми відтворюємо цю об'єктивну історію, ви протидієте, намагаєтеся знищити нас як український народ. Ви знищували нас протягом останнього століття. Голодомором не знищили. Робили все, щоб стерти нашу українську ідентичність, але не вийшло", - сказав предстоятель ПЦУ.

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України. Церква Константиполя визнала ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії, утвореної 988 року після хрещення Русі князем Володимиром.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній - Росії: "Мати" - тут, ви навіть не "мачуха"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути