Ексклюзиви
понеділок, 18 листопада 2013 15:23

Спецтема: Євромайдан - нова революція України?

Еліти мають домовитись, щоб Україна приєдналась до Євросоюзу — експерт

Еліти мають домовитись, щоб Україна приєдналась до Євросоюзу — експерт
Євген Копатько. Фото: cn.com.ua

Соціолог компанії Research&Branding Group Євген Копатько вважає, що в Україну мають надійти інвестиції для того, щоб країна підписала угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Про це соціолог розповів у коментарі Gazeta.ua

"Усі приводять у приклад поляків. Але до того, як Польща приєдналась до ЄС туди залучили інвестиції, в них вклали величезні гроші. Для України потрібно те саме, повинна бути домовленість еліти. Без домовленості еліти, думаю, щось в Україні робити дуже складно. До певного моменту влада мала свій економічний інтерес, а опозиція свої мотиви — це подалі від Москви", - розповів він.

На уточнююче питання журналіста, чи вирішила еліта куди прагне вести країну, експерт відповів: "Наші представники еліти вже давно присутні і в Росії, і в Європі. Вони себе погано почувають? Думаю, почувають себе досить непогано. Будь-яка політична еліта хоче посилити свої позиції в країні, домогтися якихось результатів, хочуть розвитку. Якщо еліта перебуває при владі, то вона хоче ті аргументи, які дозволять їй залишитися при владі. Опозиція влаштовують аргументи, які дозволять їй отримати цю владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз так і не вирішив, чи готова Україна до асоціації

Експерт вважає, що у разі непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом повторення подій Помаранчевої революції в країні не буде.

"Якщо угода з ЄС не буде підписана, то будуть намагатися якимсь чином качнути ситуацію. Я не прихильник виводити людей на вулицю. Цим ми можемо довести до того, що, не дай Боже, втратимо країну", - розповів Копатько.

Соціолог зазначив, що країна перебуває на порозі змін, які є вже і скоро відчуємо.

"Вже настали дуже складні відносини з Росією. Є перші економічні наслідки. Затримують величезну кількість машин на кордоні з Росією, закривають підприємства, особливо, на південному сході України, яка орієнтована на експорт до Росії. Вступивши в ЄС Україна повинна буде адаптуватися до нових умов. Нам потрібно буде перебудовувати відносини з Росією, а це не можливо без втрат. Безумовно, це потягне за собою соціальні та політичні наслідки", - додав Копатько.

Зараз ви читаєте новину «Еліти мають домовитись, щоб Україна приєдналась до Євросоюзу — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути