Ексклюзиви
четвер, 24 лютого 2022 00:49

Ексзаступника міністра ТОТ Гримчака засудили до 10 років ув'язнення

Ексзаступника міністра ТОТ Гримчака засудили до 10 років ув'язнення
Гримчака засудили до 10 років ув'язнення. Фото: Українська правда

Вищий антикорупційний суд засудив ексзаступника міністра ТОТ Юрія Гримчака до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. Його взяли під варту негайно в залі суду.

У строк покарання зарахують строк попереднього ув'язнення Гримчака у СІЗО на досудовому розслідуванні. Крім того, з нього стягнуть понад 200 тисяч гривень судових витрат. Також задовольнили цивільний позов прокурора на суму понад 938 тис грн. повідомляє Центр протидії корупції у twitter.

У захисту є 30 днів на оскарження вироку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд замінив ексзаступнику міністра Гримчаку запобіжний захід

За даними обвинувачення, заявник Максим Святненко під час спілкування із Гримчаком розповів про проблему із судами у ТОВ "Катран К", з яким він співпрацював. Компанії потрібна була консультація у справі про стягнення боргу з іншого підприємства. У відповідь заступник міністра нібито повідомив, що за $100 тис. зможе допомогти з необхідним судовим рішенням у Верховному суді.

За другим епізодом Святненко розповів, що має проблеми з погодженням дозвільних документів для "Катран К" на реконструкцію "Ринку Рибалка" на землях, які належать до пам'яток культурної спадщини. Після цього Гримчак нібито запропонував допомогу за "скромний" $1 млн. Гроші мали розподілити між посадовцями Міністерства культури, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури та інших відомств. Але насправді ніхто нічого не розподіляв би.

Національне антикорупційне бюро затримало колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та брата його дружини Ігоря Овдієнка у серпні 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Ексзаступника міністра ТОТ Гримчака засудили до 10 років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути