середа, 17 січня 2024 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Експосол США в Україні назвав "тупими" очікування Заходу від контрнаступу ЗСУ

Експосол США в Україні назвав "тупими" очікування Заходу від контрнаступу ЗСУ
Захід отримає успіх України на фронті, якщо надасть все необхідне для перемоги, заявив кспосол США в Україні Джон Гербст. Фото: УНІАН

Захід отримає успіх України на фронті, якщо надасть все необхідне для перемоги.

Партнери можуть очікувати серйозного просування України на полі бою, якщо нададуть усе необхідне для перемоги над спільним ворогом, вважає експосол США в Україні Джон Гербст. Про це він заявив під час дискусії у Давосі, передає ТСН.

Дипломат зауважив, що минулорічні очікування партнерів від контрнаступу України були "фактично тупими". За його словами, вони були б виправданими, якби Вашингтон і Берлін домовилися про справжню підтримку України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глухої оборони і припинення вогню не буде - ГУР

"Минали місяці, але ми весь час знаходили якісь причини не поставляти Україні певні види озброєнь. Але якщо ми правильно озброїмо Україну, то буде серйозне просування на полі бою", - сказав Гербст.

Він зауважив, що на успіх України на полі бою впливають розмови про заморожування конфлікту. Окрім того, важливою частиною проблеми, на думку Гербста, є те, що Захід не може правильно сформулювати суть питання - йдеться не про війну проти України, а про те, що ядерна держава хоче переглянути післявоєнний світовий порядок.

"Ми можемо говорити, що ми стомилися, але не можна ігнорувати той факт, що американці не надсилають своїх солдатів в Україну. Все, що ми робимо, - це надаємо підтримку країні, яка бореться і має перемогти нашого ворога", - сказав дипломат.

Україна закликає не експериментувати з затягуванням щодо допомоги.

Це може призвести до великої кризи у Європі. Про це сказав президент Володимир Зеленський на Всесвітньому економічну форумі у Давосі.

Президент сказав, що без західної допомоги може виникнути дефіцит артилерії, зенітних ракет для протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Експосол США в Україні назвав "тупими" очікування Заходу від контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути