понеділок, 27 серпня 2012 13:02

Експерти назвали людей, не гідних місця у парламенті - опитування

Експерти назвали людей, не гідних місця у парламенті - опитування
Найгірші списки у Партії регіонів та Королевської - експерти. Фото: tsn.ua

Негативний рейтинг людей, які не повинні бути у новому парламенті, але потрапили до прохідних частин списків, очолила Таїсія Повалій.

Про це під час прес-конференції, на якій були презентовані дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" щодо виборів 2012 року, сказала експерт фонду Марія Золкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку в День Незалежності згадали як проходила насильницька русифікація

"Було опитано 50 експертів, з яких 25 - журналісти і 25 - політологи, соціологи, громадські діячі. Оприлюднені партіями виборчі списки не задовольняють більшість експертів. Жоден з них не обрав варіант "цілком задовольняють", - сказала Золкіна.

За її словами, більше за інші списки, експертів задовольняє список ВО "Батьківщина", партії УДАР та ВО "Свобода". Менше за все вони задоволені списком Партії регіонів на партії Наталії Королевської "Україна - вперед!".

"Серед причин незадоволеності найбільш згадуваними варіантами стали "вкрай недемократичний" та "закритий спосіб складання списків", "потрапляння у списки негідних того кандидатів", "включення у список зірок, які не займатимуться у парламенті законотворчою діяльністю", а також "підозра, що місця в списках продавалися", - додала експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не переконаний, що правляча партія зможе демократично передати владу" - Ющенко

Також вона зауважила, що серед тих, хто заслуговує на право бути у Верховній Раді на думку експертів, мають бути Олесь Доній та Тарас Стецьків.

"Негативний рейтинг людей, які ніяк не повинні бути у новому парламенті, але потрапили до прохідних частин списків, очолила Таїсія Повалій (Партія регіонів), друге місце у Андрія Шевченка ("Україна - вперед!"), а на третьому місці Тетяна Донець (ВО "Батьківщина"). Дещо меншою була кількість експертів, що проти Сергія Куніцина (УДАР) та Остапа Ступки ("Україна - вперед!")", - зазначила вона.

На думку експертів, вибори 2012 року відрізнятимуться від виборів 2007 застосуванням адмінресурсу, тиском на опозиційних кандидатів та масштабними фальсифікаціями під час підрахунку голосів.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали людей, не гідних місця у парламенті - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути