понеділок, 05 вересня 2022 00:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерти армії США оцінили можливість іранських безпілотників протистояти ЗСУ

Експерти армії США оцінили можливість іранських безпілотників протистояти ЗСУ
У Росії буде з іранськими БПЛА багато проблем. Фото: Iranian Army Office

Американські експерти зі складу армії США висловлюють сумніви в тому, що передані Іраном до Росії безпілотники зможуть ефективно показати себе в бойових діях проти Збройних сил України.

Для сумніву в цьому є низка приводів, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на опитаних ним американських військових.

Видання зазначає, що Москва потребує БПЛА для того, щоб посилювати війська на півдні України та успішно боротися з високомобільними артилерійськими ракетними системами HIMARS, які Україні передають США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільник МЗС Ірану летить до Лаврова говорити про Україну: що відомо

Але для виконання другого завдання БПЛА повинні застосовувати некеровані ракети великої дальності. Тобто росіянам потрібно розробити систему комунікації між БПЛА та ракетами, на що потрібно багато часу, розповів полковник Корпусу морської піхоти США у відставці Марк Кансіан.

Крім того, проблема може полягати в інтеграції іранських БПЛА з російською системою ППО, каже підполковник Армії США Пол Лушенко.

Він нагадав, що БПЛА Rad-85, або Mohajer-6, або Shahid-129, або Shahid-191, які могла отримати РФ від Ірану, ефективні в контексті нерегулярних бойових дій. Тобто, вони добре воюють з силами, які не мають ППО - терористи або повстанці. Як БПЛА покажуть себе в боях високої інтенсивності при зіткненні з озброєною до зубів, добре підготовленою та оснащеною всіма видами систем ППО армією - не зрозуміло. До того ж завжди залишається можливість "дружнього вогню".

"І справжньою проблемою тут буде їх використання інтегрованою системою ППО або IAD, яка призначена для ураження безпілотника, що наближається. Неясно, чи дійсно в іранських апаратів такі технічні можливості " - додав підполковник.

29 серпня американські ЗМІ вперше повідомили про те, що Росія закупила в Ірану партію безпілотників, які планує використовувати для війни в Україні.

30 серпня в Білому домі офіційно підтвердили таку угоду - Росія дійсно придбала в Ірану велику партію БПЛА. А російські технічні фахівці вже почали навчання поводженню з ними.

Американська розвідка бачить загрозу союзу між Росією та Іраном. Іран може продавати Росії зброю і, найголовніше, допомагати їй обійти санкції Заходу.

Зараз ви читаєте новину «Експерти армії США оцінили можливість іранських безпілотників протистояти ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути