четвер, 04 липня 2013 19:11

Експерт: "Янукович чудово розуміє, що ми скочуємося до прірви"

Експерт: "Янукович чудово розуміє, що ми скочуємося до прірви"
Віктор Небоженко. Фото: glavcom.ua

Влада гарячково прийняла законопроект про векселі наприкінці сесії, аби суспільство не встигло ніяк на нього відреагувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко, говорячи про голосування у Верховній Раді кількох владних законопроектів, зокрема і закону про введення векселів.

Причиною швидкого проведення цих питань перед самим закриттям сесії, на думку експерта, є складана економічна ситуація, в якій зараз опинився президент і його оточення.

"Якщо політична могутність Януковича знаходиться зараз на вершині, то економічно він чудово розуміє, що ми скочуємося до прірви. І та політична влада, яку він та Партія регіонів накопичили завдяки адміністративному ресурсу, знаходиться у противазі з економічною ситуацією, яка різко погіршується", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція має вимагати скасування законопроекту про векселі - Жебрівський

Він додав: "Звідси і гарячкова законодавча діяльність партії влади. Їм потрібно створити інструменти, аби хоч якось пом'якшити майбутню економічну кризу, яка перепаде якраз на початок президентської виборчої кампанії".

Небоженко зауважив, що раніше зокрема закон про вексель не проходив у Верховній Раді, бо у влади був час і вони могли не поспішати з його ухваленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від введення вескелів постраждають підприємці і прості українці - Продан

"Зараз часу у них немає. Та й всі ці закони не випадково приймаються наприкінці сесії. Це робиться для того, щоби суспільство не встигло ніяк відреагувати. Зараз Верховна Рада йде на відпочинок і все, змінити нічого вже не можна буде. За останні кілька років з'явилася закономірність: про найбільш важливі кадрові перестановки нам повідомляють ввечері п'ятниці, щоби громадськість не встигла відреагувати. Тому і зараз під "завісу" роботи ВР відбуваються гарячкові дії з ухвалення тих законів, які нібито мають допомогти вийти з економічної кризи", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада таки ухвалила один законопроект стосовно векселів

Говорячи про сам законопроект про векселя, Небоженко підкреслив: "Подібні закони допоможуть Сім'ї отримати нові економічні та командні висоти. Адже зрозуміло, що законом про векселя скористується, перш за все, найближче економічне оточення президента, а не український бізнес".

Зараз ви читаєте новину «Експерт: "Янукович чудово розуміє, що ми скочуємося до прірви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути