середа, 24 квітня 2013 08:22

Опозиція має вимагати скасування законопроекту про векселі - Жебрівський

Опозиція має вимагати скасування законопроекту про векселі - Жебрівський
Павло Жебрівський. Фото: vybory.online.ua

Опозиція має вимагати скасування ухваленого у першому читання законопроекту щодо введення векселі, та запропонувати свій варіант вирішення проблеми з ПДВ.

Про це в ефірі 5 каналу сказав колишній народний депутат Павло Жебрівський.

"Якщо вексель буде цінним папіром і банкам зараз дозволять резерви, то тоді цей вексель матиме максимальний дисконт – 12-13%. Але на сьогоднішній день це не є цінний папір, а є просто папірець. Мало того, у законопроекті ще передбачається, що тільки визначені банки будуть імітувати ці векселі. Тобто, насправді, відкат, який багато хто сьогодні платить, буде йти не туди, куди вже йшли, а будуть іти у визначені структури", - пояснив він, коментуючи ухвалений у першому читанні законопроект.

На думку Жебрівського, цей законопроект є абсолютно лоббістськими і такими, що "прикриває відкати".

"Якщо імітувати ці векселі будуть тільки визначені банки, це чітко значить, що хтось під себе буде це робити", - наголосив він.

Екс-нардеп зауважив: "Вексель - це цінний папір, який має вільно обертатися на ринку. Тобто, якщо цим векселем можна погасити податок на прибуток, якщо ним можна розрахуватися із державою по тим, чи іншим зобов'язанням, то можна його один до одного фактично погасити. Але це - ідеальна система".

Жебрівський переконаний, що опозиція має вимагати скасування цього законопроекту.

"По-перше, потрібно скасувати перше читання. По-друге, виписати цей закон. Той, хто представляє опозицію, на мій погляд, мав би внести постанову про скасування у першому читанні цього законопроекту. І підготувати нормальний законопроект про вексельний обіг, який потрібен. Це буде не критиканство, а альтернатива", - підсумував він.

 

Зараз ви читаєте новину «Опозиція має вимагати скасування законопроекту про векселі - Жебрівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути