Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2013 01:00

Експерт: позачергова сесія Ради - це спосіб тиску на уряд

Експерт: позачергова сесія Ради - це спосіб тиску на уряд
Олексій Гарань Фото: obozrevatel.com

Позачергова сесія Верховної Ради – це ще один спосіб тиску на уряд. Таку думку на прес-конференції висловив науковий директор Школи політичної аналітики Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"Позачергова сесія – це засіб привернення уваги, додатковий засіб тиску на уряд знову ж таки напередодні візиту Фюле (Єврокомісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле – ред..). Я думаю, що потрібно використовувати всі засоби, які у нас є. Та влада, яка у нас зараз є, боїться публічності. Це факт. Як тільки починається якесь обговорення, вони змушені ховатися. Це єдиний засіб боротьби", - сказав експерт.

У той же час, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран на питання, до чого призведе позачергове засідання ВР, на прес-конференції відповів: "До публічності. До того, що процес над Тимошенко стане більш публічним, ніж він є зараз".

Він наголосив, що це може негативно вплинути на саміт Україна-ЄС.Однак, додав: "Коли йдеться мова про євроінтеграцію, навіть такі надзвичайно болючі речі, як ув'язнення опозиції, мають йти на другий план. Угода має бути підписана. Ратифікована вона буде потім".

Нагадаємо, три опозиційні парламентські партії зібрали 158 підписів нардепів та звернулися до голови Верховної Ради з конституційною вимогою скликання позачергової сесії. Вона відбудеться 30 січня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: позачергова сесія Ради - це спосіб тиску на уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути