четвер, 25 квітня 2013 10:18

Експерт: влада і опозиція повинні об'єднатися для зближення України з ЄС

Подальше зближення України з ЄС зажадає від політичних сил більшості та опозиції об'єднання зусиль щодо вдосконалення законодавчої бази, зокрема виборчого законодавства.

Таку думку висловив політичний експерт Володимир Цибулько.

"Серед 11 пунктів "списку Фюле "є необхідність зміни виборчого законодавства. Для його виконання потрібна згода і воля не тільки влади, а й опозиції. В Європі дуже ревно спостерігають за тим, щоб за євроінтеграційні закони голосували як провладні, так і опозиційні сили. Європейці це сприймають як сигнал національного консенсусу", - пояснив він.

Тому зараз перед владою стоятиме завдання вибудувати певний баланс у прийнятті законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію. "Якщо опозиція стане "в позу", Україні буде складно знову шукати прихильників і відновлювати союзницькі відносини з Європейським союзом", - міркує експерт.

В.Цибулько назвав результативним брюссельський візит секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Клюєва.

"Андрій Клюєв - це та людина, яка за будь-яких обставин, в тій чи іншій мірі, виконував поставлені завдання. У його політичній практиці не було факту невиконання поставлених цілей, навіть потенційно нездійсненних", - сказав він.

Експерт зазначив, що важливу роль у результативності проведених у Брюсселі зустрічей зіграли особисті стосунки А.Клюєва з широким колом європейських політиків. "Особистісний характер відносин може виступати в цій ситуації певним двигуном", - пояснив він.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт: влада і опозиція повинні об'єднатися для зближення України з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути