Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2018 19:48

Експерт спрогнозував порядок денний візиту радника Трампа до Києва

Експерт спрогнозував порядок денний візиту радника Трампа до Києва
Джон Болтон наступного тижня проведе переговори з керівництвом України. Фото з відкритих джерел

Під час візиту до Києва наступного тижня радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон говоритиме з керівництвом України про питання, пов'язані з російською агресією.

Про це сказав аналітик українського Інституту майбутнього Ілля Куса в ефірі "112 Україна".

"Статус Криму. Збереження санкцій проти Росії за Крим і Донбас. Швидше за все, "Північний потік 2". Є ймовірність, що [обговорять] формування миротворчої місії для введення її на окуповану частину Донбасу", - сказав Куса.

На його переконання, зустріч Болтона з представником Росії в Женеві наступного тижня буде початком організації переговорів президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна.

"Це організація другої зустрічі Путіна і Трампа. Вона відбудеться точно після виборів у листопаді до Конгресу. Зараз це буде вкрай незручно. Перший саміт підірвав трохи позиції Трампа і рейтинги Республіканської партії. А після листопада ймовірність їхньої зустрічі зросте... А підготовка вже йтиме зараз. Дуже багато питань потрібно узгодити: починаючи від України - Донбас, Крим, і до енергетики, цін на нафту, рівня видобутку, Сирії, Близького Сходу і останніх проблем з Туреччиною й Іраном", - констатував Куса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відправив свого представника у Київ на парад до Дня Незалежності

Після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним в середині липня в Гельсінкі президент США Дональд Трамп заявив, що Путін був "дуже сильним" та "потужним" щодо спростувань втручання Росії у американські вибори. Трамп тоді також ухилився від прямої відповіді на запитання про те, чи він вірить у дані американської розвідки про втручання Росії у вибори 2016 року.

За це Трампа жорстко розкритикували представники як демократів, так і Республіканської партії. Згодом він сказав, що на прес-конференції з Путіним обмовився і мав на увазі протилежне.

Після двосторонньої зустрічі в Гельсінкі Трамп запросив Путіна до Вашингтона. Його візит попередньо запланували на осінь, однак потім перенесли на початок 2019 року. Джон Болтон заявив, що причиною затримки є бажання дочекатися завершення розслідування ймовірного втручання Росії у президентські вибори у США у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував порядок денний візиту радника Трампа до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути