пʼятниця, 02 листопада 2018 19:48

Експерт про путінські санкції: "Це така гра, Кремль розставляє фігурки"

Експерт про путінські санкції: "Це така гра, Кремль розставляє фігурки"
Російський уряд ввів санкції проти 322 громадян України. Фото: kramola.info

Введенням санкцій проти українських політиків російська влада намагається

Про це сказав політолог Микола Давидюк в ефірі "112 Україна".

"Цей список швидше схожий не на санкційний список, а на намагання повпливати на внутрішньополітичну ситуацію. Когось спеціально дістали з нафталіну і сказали: "це наш найбільший ворог". Інших навпаки: хто хотів би туди потрапити - не внесли. Це така гра. Кремль намагається бути активним учасником президентської виборчої кампанії, тому розставляє фігурки так, як йому подобається.

Чи вплине це на політиків? Ні, їм це за честь. Це медіа-привід бути згаданим. Бізнес за чотири роки мав подумати про диверсифікацію і шукати нові ринки. Із окупації Криму та Донбасу було зрозуміло, що це не надійний торговий партнер.

Один із найгірших моментів - це політики, чий бізнес потрапив під санкції. Вони тепер будуть залежні від Кремля та його ставлеників. За свої гроші будуть переживати більше, ніж за власний імідж і долю України", - сказав Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не проросійський. Мені Медведєв довідку виписав" - санкційний список РФ збудив мережу

З 1 листопада 2018-го російський уряд ввів санкції проти 322 громадян України і 68 українських компаній. Москва заморозила їхні активи. До списку потрапили політики, чиновники, судді, підприємці. Лише народних депутатів там більше 100, а також половина Кабінету міністрів. Зокрема, глава МВС Арсен Аваков, міністр інфраструктури Володимир Омелян, глава Генштабу Віктор Муженко, генпрокурор Юрій Луценко, син президента Олексій Порошенко, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, лідер Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

Зараз ви читаєте новину «Експерт про путінські санкції: "Це така гра, Кремль розставляє фігурки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути