четвер, 05 вересня 2013 11:57

Експерт: Приєднання Вірменії до Митного союзу стало сигналом для України

Експерт: Приєднання Вірменії до Митного союзу стало сигналом для України
Фото: radiosvoboda.org

Приєднання Вірменії до Митного союзу - це сигнал для офіційного Києва, що Росія зробить усе можливе, щоб приєднати Україну до цього об'єднання.

Таку думку висловив експерт з питань Кавказу американського Фонду Карнеґі Томас де Ваал.

"Приєднання Вірменії є завданням середньої важливості для Росії. Набагато важливіша мета, центральний для Росії елемент у проекті Митного союзу – участь України", – наголосив аналітик.

Томас де Ваал також відзначив, що особливої економічної доцільності у приєднанні Вірменії до Митного союзу немає, оскільки ця країна не має спільного кордону з іншими державами-членами об'єднання. "Це підтвердження російсько-вірменського альянсу за рахунок європейських амбіцій Вірменії", – вважає експерт.

В адміністрації президента Вірменії Сержа Сарґсяна заявили в середу, що країна все ж сподівається парафувати угоду про асоціацію з Європейським союзом у той час, коли президент заявив про її вступ до Митного союзу під проводом Росії. Як заявив Радіо Свобода голова адміністрації президента Віґен Сарґсян, Вірменія намагатиметься пристосувати передбачені угодою про асоціацію умови створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом так, щоб вони були сумісні з її членством у Митному союзі. Тим часом європейські політики нагадують, що асоціація з ЄС із зоною вільної торгівлі і повне членство в Митному союзі – "дві несумісні системи", як сказав у середу Лінас Лінкявічус, міністр закордонних справ Литви, яка зараз головує в Євросоюзі.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Приєднання Вірменії до Митного союзу стало сигналом для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути