вівторок, 06 жовтня 2015 19:00

Експерт пояснив, чому "ДНР-ЛНР" зупинили фейкові вибори

Експерт пояснив, чому "ДНР-ЛНР" зупинили фейкові вибори
Reuters

Бойовики переносять вибори на окупованих територіях, щоб уникнути посилення санкцій проти Росії.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав головний редактор "Острова" Сергій Гармаш.

"Вибори переносять, тому-що хочуть затягнути дію Мінських угод. Якщо вони зараз їх проведуть, це буде означати вихід з угод. А це посилення санкцій проти Росії. А так вони тягнуть час. Але відтягування термінів вигідне і Україні. Тому що виконання Мінських угод до кінця року малоймовірне. Ні одна зі сторін не хоче брати на себе відповідальність. А так у кожного є тайм-аут", - пояснив він.

За словами експерта, представники самопроголошених "республік" тиснуть на Україну.

"З перенесенням термінів хочуть натиснути, змусивши прийнятий те виборче законодавство, яке потрібне бойовикам і Росії", - зазначив журналіст.

"Зараз головне використати цей час для дипломатичної боротьби", - додав він.

На думку Гармаша, сьогодні конфлікт на Донбасі не вирішити виборами.

"Вирішення питання Донбасу виборами просто не логічне. Не можна ставити віз перед конем. Спочатку там повинна бути присутньою українська держава, встановлені інститути, а потім можна проводити вибори. Інакше які вибори можуть бути демократичними і прозорими, коли поруч будуть знаходиться бойовики. Як би їх не називали, "народна міліція" або ще якось. І як ті, хто змушений був звідти виїхати, зможуть реально брати в них участь на рівних. Навіть якщо де-юре вони якось забезпечать можливість голосування у Києві", - сказав він .

За словами журналіста, вибори на Донбасі потрібно проводити тільки після "видворення проросійських елементів".

"Є тисячі вбитих людей, кров, особисті образи. І зараз наша влада разом з Меркель, Олландом і Путіним хочуть, щоб переселенці туди поверталися. Не прибравши звідти сепаратистів і терористів. Вони створюють грунт для прямого громадянського конфлікту. Образи є, зброї у населення достатньо, контроль держави над тими територіями мінімальний. І нам створюють грунт для реальної громадянської війни. Причому нашими ж руками. Тому, у жодному разі не можна проводити вибори до того, як звідти не будуть видворені проросійські елементи і поки держава не буде реально контролювати цю територію. Спочатку відновлення юрисдикції, а потім вибори. Але не навпаки", - резюмував Гармаш.

Нагадаємо, представники "ЛНР" і "ДНР"  на переговорах у Мінську заявили про перенесення виборів на окупованих територіях на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому "ДНР-ЛНР" зупинили фейкові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути