четвер, 23 травня 2013 00:13

Експерт переконаний, що життю Румуна загрожує небезпека

Експерт переконаний, що життю Румуна загрожує небезпека
Сергій Таран. Фото: elektorat.te.ua

Зараз влада максимум готова засудити одну людину та публічно звинуватити в усьому опозицію. Щодо вирішення наслідків акцій 18 травня влада не думає.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Я думаю, що далі влада доводитиме ситуацію до абсурду. Вже зараз чули достатньо оригінальні історії, проте що мовляв Турчинов управляв Бронетранспортером, що це зробила опозиція. Якби, хоч трохи мали відношення бандити до опозиції, то вони вже би сиділи у в'язниці", - висловив думку експерт.

Окрім того, на його переконання, "влада звинувачує опозицію, але нічого не робить для того, аби довести ситуацію до кінця".

"Очевидно, що це закінчиться тим, що Румуна максимум покарають пом'якшеними статтями, але разом із тим, я би дуже переживав за його здоров'я, бо він стає дуже небезпечним свідком, який справді знає, хто був замовником цих провокацій", - наголосив він.
Водночас, Таран зазначив, що все може закінчитися тим, що "буде зрозуміло, що влада готова піти на будь-яку неправду, аби не брати на себе відповідальність".

" Влада знову буде дискримінована в очах громадськості. Теоретично можливо що можуть бути порушені справи проти опозиціонерів щодо подій із братками", - підкреслив політолог.

Окрім того, говорячи про акції протесту журналістів, то, на його думку, "вони можуть протестувати, та будуть протестувати, але я не думаю, що влада буде йти на поступки журналістам. Максимум, що вона зробить – доведе справу Румуна до кінця. Можливо цю людину засудять".

Також Таран наголосив, що "влада максимум на що готова – це засудити одну людину та публічно звинуватити в усьому опозицію". "Проте я не знаю жодної людини, яка би вірила в версію влади щодо подій 18 травня в Києві. Не лише серед опозиції", - резюмував він.

10 журналістів під час засідання Кабміну влаштували мовчазну акцію на знак протесту проти побиття їхніх колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя під час мітингів 18 травня, а також проти неадекватної реакції на ці події з боку влади. Секретаріат Кабміну позбавить акредитації журналістів - учасників акції на засіданні уряду 22 травня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт переконаний, що життю Румуна загрожує небезпека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути