Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2013 10:08

Експерт переконаний, що українці скоро обиратимуть шерифів

Експерт переконаний, що українці скоро обиратимуть шерифів
Фото: zn.ua

Ідея Партії регіонів надати органам місцевого самоврядування право погоджувати призначення і звільнення прокурорів і начальників управлінь міліції — правильна.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"Непогана ідея. Все буде залежати від тонкощів, як саме буде сформульовано все. Це певний шлях до обрання шерифів за американським шляхом. Якщо буде у людей можливість впливати на призначення, то я думаю що це не погана ідея", - висловив думку експерт.

Окрім того, говорячи про те, чи буде реалізований та прийнятий такий законопроект, він сказав: "Треба дивитись на конкретні пропозиції. Я сумніваюсь, що завтра це може бути реалізованим, але це доволі реально". Також він наголосив, що приймаючи рішення щодо цього питання не варто забувати події, що сталися у Врадіївці, коли міліціонери побили та зґвалтували дівчину.

Нагадаємо, представники парламентської більшості вирішили надати органам місцевого самоврядування право погоджувати призначення і звільнення прокурорів і начальників управлінь міліції.

26 червня на Миколаївщині зґвалтували і жорстоко побили молоду жінку. Жертва насильства, 29-річна мешканка смт Врадіївка Ірина Крашкова, повідомила слідчому, що її били і ґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та капітан Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Сергій Рябиненко.

Поліщук та Рябиненко були одразу взяті під варту, у третього фігуранта справи начебто знайшлося алібі. Однак місцеві жителі вийшли на протести, вимагаючи затримати Дрижака. Під час протестів розгнівані люди розгромили відділок міліції.

Зараз ви читаєте новину «Експерт переконаний, що українці скоро обиратимуть шерифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути