пʼятниця, 22 березня 2019 13:24

Експерт оцінив перспективу миру при Тимошенко-Таруті

Експерт оцінив перспективу миру при Тимошенко-Таруті
Команда Юлії Тимошенко отримала серйозне посилення після об'єднання з Сергієм Тарутою. Фото: Хвиля

У програмах у більшості кандидатів в президенти України з питання досягнення миру в Україні - одні гасла. І тільки у декількох з них є реальні і досить детально опрацьовані плани врегулювання ситуації в нашій країні.

Зокрема, опрацьовані плани щодо врегулювання конфлікту з Росією дипломатичним шляхом, із залученням зарубіжних партнерів України мають такі кандидати в президенти як Юлія Тимошенко і Сергій Тарута, вважає експерт Юрій Гаврилечко. І ці плани, на думку експерта, відкривають нові можливості для ведення переговорного процесу щодо досягнення миру в Україні.

"Перехід від "мінського процесу" до формату Будапештських угод, неодноразово пропонований лідером партії "Батьківщина", як і план "Три основи" і так званий "Віденський формат", запропонований Сергієм Тарутою, розширюють сферу можливого майбутнього переговорного процесу від виключно "війни на Донбасі" до повернення Криму і відновлення територіальної цілісності України", - написав експерт на блог-платформі Site.ua.

А у зв'язку з недавнім об'єднанням кандидатів в президенти Юлії Тимошенко і Сергія Тарути, команда першою, за оцінками експерта, отримала серйозне посилення. І особливо - з питання врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тандем Тимошенко-Тарута виходить у другий тур - американські соціологи

"До Тарути прислухатимуться на Сході та Південному Сході. Його зрозуміють і в Донецьку, і в Луганську. І це дасть додаткові голоси в скарбничку Юлії Володимирівни. Адже скільки не малюй рейтингів, в яких вона поступається за ступенем електоральної підтримки нинішнього "гаранта", реальні симпатії українців залишаються на її боці", - стверджує експерт.

Доказом того, що позиції Юлії Тимошенко після об'єднання з Сергієм Тарутою посилилися, стала, як написав Гаврилечко, активізація атак і провокацій проти Тимошенко буквально з дня підписання Меморандуму про взаємодію між цими двома кандидатами.

"Цілком очевидно, що "посилення", яке отримує команда Тимошенко від приєднання до неї Тарути, як можливого модератора з реалізації плану мирного врегулювання на Донбасі, необхідного для отримання часу і ресурсів для роботи над проблемою повернення Криму, явно турбує її опонентів", - зазначив Юрій Гаврилечко.

Сергій Тарута і Юлія Тимошенко підписали Меморандум про взаємодію. Мета такої взаємодії кандидатів в президенти - "перезавантаження системи управління державою", йдеться в Меморандумі. Кандидати зобов'язалися припинити кровопролиття на Донбасі і об'єднати країну від Сходу до Заходу, підготувати і прийняти нову народну Конституцію України, імплементувати програмні напрацювання, викладені в Новій економічній стратегії України і Доктрині збалансованого розвитку "Україна 2030", реалізувати Новий курс України.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив перспективу миру при Тимошенко-Таруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути