неділя, 09 липня 2017 19:48

Експерт пояснив, який зв'язок між останніми заявами Януковича і Путіним

Експерт пояснив, який зв'язок між останніми заявами Януковича і Путіним
Віктор Янукович був і залишається політичним опудалом, яке використовує Володимир Путін. Фото: "Ведомости"

Віктор Янукович був і залишається політичним опудалом, яким президент РФ Володимир Путін намагається дражнити президента України Петра Порошенка і українську владу.

Про це пише журналіст Сергій Руденко на сайті Deutsche Welle.

"Президент Петро Порошенко і генеральний прокурор Юрій Луценко розраховували на судове шоу за участю самого Віктора Януковича. Для політичного майбутнього і Порошенка, і Луценка цей процес дуже важливий", - міркує публіцист.

"Майбутнє Януковича залежить не тільки від рішення українського суду, а й від Москви. Президент-утікач повністю підконтрольний Кремлю. Саме від Володимира Путіна залежить, чи буде Янукович притягнутий до відповідальності. Втім, ніхто не зможе змусити Москву видати Януковича Україні. Тим більше якщо у президента-втікача в кишені виявиться паспорт громадянина РФ.

Янукович був і залишається політичним опудалом, яким Путін дражнить Порошенка. Навряд чи президент Росії всерйоз розраховує на переможне повернення Януковича на батьківщину. Навіть в окупованому Донбасі в ролі співголови він не зможе замінити тих же Захарченко або Плотницького з однієї простої причини: Віктор Янукович - боягуз. Він не здатний принести себе в жертву будь-якої ідеї, тим більше - яка йому не йому належить.

Екс-президент України - всього лишь лялька, З якою Путін періодічно струшує нафталіновій пив и ставити під софіті телекамер. Тези, что озвучуються президентом-віткачем, - Певний маркер, Який дозволяє зрозуміті позицию керівніцтва Росії з тих чи других вопросам. Янукович каже лишь тоді и, что вігідно Володимиру Путіну ", - зауважів журналіст.

"Очевидно, що заява про держпереворот розрахована на російського споживача. Образ ворожої "хунти" повинен не тільки лякати глядача в Саратові, Карелії або Новосибірську. Слова Януковича покликані дати зрозуміти, що тільки Володимир Путін може врятувати Росію від подібної "чуми", - пише Руденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович отримає державних адвокатів

Колишній президент-утікач Віктор Янукович подав до Генеральної прокуратури заяву про державний переворот в країні. Його адвокат заявив, що в справі хочуть допитати самого Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, який зв'язок між останніми заявами Януковича і Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути