пʼятниця, 12 квітня 2013 09:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Експерт назвав дві обставини, за яких Янукович помилує Тимошенко

Експерт назвав дві обставини, за яких Янукович помилує Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: ukrgazeta.com

Директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран переконаний, що в президент Віктор Янукович може звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко через рік, після того, як перепише правила гри в політиці.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Це питання буде вирішено після того, як станеться дві речі: або Янукович повністю забезпечить переобрання на другий термін на 2015 рік через зміни правил гри (має пройти референдум, відбутися вибори за новою системою, тоді скасовуються всі партії, що може зайняти приблизно рік), або він зайде у безвихідь щодо ситуації в Україні в соціальному, економічному, та політичному плані, тому в нього просто не буде іншого виходу", - зауважив політолог.

Водночас, директор Міжнародного інституту демократій наголосив: "Я не кажу, що Янукович випустить Тимошенко через рік, я стверджую, що Янукович має шанси переписати політику та остаточно узурпувати владу за рік, а після цього, теоретично, може підійти до свободи для Тимошенко, бо її перебування на свободі особливо нічого не вирішить для нього".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада перетворила Луценка на символ спротиву. У нас таких люблять"

Окрім того, на його думку, Янукович не має наразі такої необхідності, як звільняти Тимошенко, проте наголосив, що такий сценарій розвитку ситуації можливий. "Оскільки зараз він не знаходиться в такій безвиході та не переписав правила гри, то найближчим часом навряд чи варто очікувати свободи для Тимошенко, але з іншого боку не варто відкидати таку можливість", - висловив думку Таран.

Також, експерт наголосив, що "наскільки швидко Тимошенко пройде всі суди - залежатиме від Януковича, тобто від прокуратури, яка йому повністю підконтрольна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не випустить Тимошенко до 2015 року

Нагадаємо, 11 квітня президент України Віктор Янукович назвав неможливим помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, поки йдуть суди над нею.

7 квітня президент Янукович помилував колишніх міністрів Луценка та Філіпчука. Юридичної заборони на застосування до кого-небудь ще такого ж механізму помилування, як у випадку з екс-міністром МВС Юрієм Луценком, немає, зазначає міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав дві обставини, за яких Янукович помилує Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути