Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2019 14:46

Екс-міністр МОЗ Богатирьова вже чекає на суд

Екс-міністр МОЗ Богатирьова вже чекає на суд
З вечора 27 липня екс-міністерка перебувала в СІЗО як затримана особа. ФОТО: УНІАН

Міністерка охорони здоров'я часів Януковича Раїса Богатирьова чекає на засідання у Печерському райсуді Києва. Суд вирішуватиме, чи застосовувати запобіжний захід, обраний у травні 2015-го, — тримання під вартою.

Про це Gazeta.ua повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

"Сьогодні прокуратура звернулася до суду з клопотанням, у якому просить Печерський райсуд розглянути застосування щодо екс-очільниці МОЗ запобіжного заходу у формі тримання під вартою. Цей запобіжний захід їй обрали ще 2015-го за клопотанням прокурора Генеральної прокуратури, слідчого в особливо важливих справах, який розслідував провадження за ч.5 ст. 191 КК, і в межах якого екс-очільниці МОЗ оголосили підозру", — зазначила вона.

Богатирьова знаходиться в суді, суддю для розгляду визначили автоматичним розподілом. Невідомим лишається лише час засідання.

Із вечора 27 липня екс-міністерка перебувала в СІЗО як затримана особа.

Богатирьову підозрюють у розкраданні бюджетних коштів на суму 6,481 млн грн. Інкримінована їй стаття передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років і з конфіскацією майна.

27 серпня правоохоронці затримали екс-міністерку охорони здоров'я часів президента-втікача Віктора Януковича Раїсу Богатирьову.

Раїса Богатирьова очолювала Міністерство охорони здоров'я в уряді Миколи Азарова у 2012-2014-х. Також вона була заступницею глави фракції Партії регіонів. В Україні Богатирьову оголосили в розшук із жовтня 2014-го, а 12 січня 2015-го її оголосили в міжнародний розшук. Вона - головна підозрювана у справі про корупційну схему закупівель ліків у Міністерстві охорони здоров'я у 2012-2014-х. За даними слідства, сума збитку склала 1,260 млрд грн.

20 серпня 2019-го Голосіївський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Богатирьової.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр МОЗ Богатирьова вже чекає на суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути