вівторок, 29 березня 2022 23:40

Ексначальник внутрішньої розвідки СБУ виїхав за кілька годин до вторгнення Росії: його підозрюють у державній зраді

Ексначальник внутрішньої розвідки СБУ виїхав за кілька годин до вторгнення Росії: його підозрюють у державній зраді
Квартиру Наумова обшукали: він виїхав за лічені години до вторгнення. Фото: Схеми

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, бригадний генерал Андрій Наумов виїхав за кордон за лічені години до повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну.

Його діяльність розслідують правоохоронці за статтею "державна зрада", повідомляють журналісти програми "Схеми" з посиланням на свідчення незалежних один від одного джерел серед правоохоронців.

Перед початком повномасштабного вторгнення армії РФ він у супроводі кількох людей залишив Україну 23 лютого. Його родина виїхала раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робив сюжети за вказівкою російських спецслужб: СБУ затримала пропагандиста

У другій половині березня за низкою адрес Андрія Наумова відбулися обшуки.

Під час обшуків з'ясувалось, що нерухомість охороняють співробітники СБУ. Ймовірно, ця охорона надана в рамках кримінального провадження від 2021 року щодо можливої підготовки замаху на вбивство Наумова. Цю справу експерти називали "внутрішньою боротьбою" всередині служби.

Андрій Наумов – фігурант низки журналістських розслідувань про контрабандний імпорт та корупційні схеми на митниці. Фігурував у розслідуванні журналістів "Схем" про набуття елітного майна, не співставного з офіційними доходами держслужбовця. Як встановили "Схеми", це пов'язано із розслідуванням Державного бюро розслідувань, розпочатого за статтею 111 Кримінального кодексу ("Державна зрада"), в якому фігурує ексначальник ГУ ВБ СБУ.

Прийшов у СБУ невдовзі після того, як її очолив Іван Баканов у 2019 році. Згодом очолив напрямок внутрішньої безпеки відомства, в результаті чого Управління ВБ змінило статус на "Головне управління", що дало його керівнику нові повноваження і вплив у службі.

Раніше сьогодні колишнього голову Конституційного суду Олександра Тупицького, якого обвинувачують у корупційних діях, помітили у столиці Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Ексначальник внутрішньої розвідки СБУ виїхав за кілька годин до вторгнення Росії: його підозрюють у державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути