пʼятниця, 25 червня 2021 14:46

Ексміністра та партнера Ахметова відправили за ґрати

Ексміністра та партнера Ахметова відправили за ґрати
Рудковський пробуде в СІЗО щонайменше до 22 липня. Фото: facebook.com/Рудьковський Микола

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід ексміністру транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському. У четвер його взяли під варту прямо в залі суду.

24 травня партнера Ріната Ахметова в газовидобуванні посадили під домашній арешт у справі про організацію викрадення нардепа від "Слуги народу" та ексголови компанії Нафтогазвидобування Олега Семінського. Тепер же Рудьковського відправили за ґрати, де він пробуде щонайменше до 22 липня, пише пресслужба суду.

"Клопотання слідчого СБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного вирішили задовольнити. Також скасували рішення Печерського суду, який місяць тому призначив йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", - йдеться в повідомленні.

Після викрадення Семінського частина акцій Нафтогазвидобування перейшла Ахметову від Нестора Шуфрича. Рудьковський продовжує контролювати 25% компанії, його акції заарештовані судом. 2 лютого цьогоріч Печерський райсуд Києва арештував також акції Нафтогазвидобування, що належать брату Рудьковського Сергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа-"слугу" викрадали на замовлення ексміністра Рудьковського

2012-го Семінського викрали і понад три роки незаконно утримували в нелюдських умовах. Його систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг - $200 млн. За даними СБУ, організатором злочину був його колишній бізнес-партнер, народний депутат Рудьковський. 25 лютого Офіс генпрокурора заявив про вручення підозр пʼятьом особам у справі про викрадення.

Рудьковський був міністром транспорту і зв'язку у 2006-2007 роках.

Зараз ви читаєте новину «Ексміністра та партнера Ахметова відправили за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути