понеділок, 14 березня 2011 10:03

Екс-кандидат у президенти Білорусі втік від КДБ за кордон

Екс-кандидат у президенти Білорусі втік від КДБ за кордон

Обвинувачений в організації масових заворушень екс-кандидат у президенти Білорусі Алесь Михалевич порушив дану при виході з СІЗО КДБ підписку про невиїзд і виїхав за кордон.

"Алесь минулої ночі додзвонився мені телефоном і повідомив, що він вже прибув до іншої країни", - повідомила дружина політика Мілана Михалевич.

Вона не знає, в якій країні зараз перебуває її чоловік.

На сайті громадського об'єднання "Рух "За свободу!" з'явилося повідомлення Михалевича, в якому, зокрема йдеться: "У мене є значні підстави вважати, що з будівлі КДБ вже не вийду. Тому мене в КДБ не буде. Зараз я перебуваю в надійному місці, поза зоною досяжності білоруського КДБ. Збираюся продовжувати роботу над припиненням тортур та звільненням всіх, кого незаконно утримують за політичними мотивами".

"Для мене існує єдина причина, що виправдує такі мої кроки, - це реальна фізична загроза", - заявив Михалевич.

Як раніше повідомляло агентство, Михалевич є обвинувачуваним у справі про масові заворушення в Мінську, 2 місяці Михалевич перебував під арештом у СІЗО КДБ. 19 лютого його відпустили під підписку про невиїзд. Через кілька днів після того, як він вийшов із СІЗО, Михалевич заявив, що "у СІЗО КДБ застосовують тортури і він не буде співпрацювати з агентами КДБ".

Зараз ви читаєте новину «Екс-кандидат у президенти Білорусі втік від КДБ за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути