вівторок, 25 травня 2021 17:35

Ексголова Приватбанку, якого розшукують, має громадянство Ізраїлю

Ексголова Приватбанку, якого розшукують, має громадянство Ізраїлю
Підозрюваний написав листа в Вищий антикорупційний суд.

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет, якого підозрюють у розтраті 8,2 млрд грн фінустанови, має громадянство Ізраїлю. Про це повідомив адвокат Дубілета під час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу, пише Hromadske

Адвокат повідомив, що його підзахисний надіслав електронний лист до Вищого антикорупційного суду, у якому вказав своє місце перебування.

"Повідомив також про те, що протягом тривалого часу, а саме з 2017 року, проживає на території держави Ізраїлю. Це підтверджується документами, які ми вже надали. Повідомив про те, що є громадянином Ізраїлю, тобто на законних підставах проживає в цій країні", - заявив адвокат.

За словами захисника, Дубілет не переховується від слідства і хоче брати участь у судових засіданнях. Водночас через обмеження в Ізраїлі він не може приїхати в Україну.

Національне антикорупційне бюро оголошувало колишнього голову Приватбанку в розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки, де офіс Коломойського: СБУ розповіла подробиці

23 лютого детективи НАБУ разом із САП повідомили Олександру Дубілету і ще двом колишнім високопосадовцям ПриватБанку про підозру в розтраті коштів.

Днем раніше колишнього першого заступника голови правління банку Володимира Яценка затримали в аеропорту "Бориспіль". Він планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня.

За даними слідства, у грудні 2016 року, напередодні націоналізації банку, Дубілет розпорядився перерахувати $314,9 млн (8,2 млрд грн) з кореспондентського рахунку.

Для прикриття фактичної розтрати коштів Приватбанку колишні посадовці банку підробили документи й провели фіктивне кредитування пов'язаної з банком юридичної особи, заявляло НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Ексголова Приватбанку, якого розшукують, має громадянство Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути