Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2024 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Ексголовнокомандувач НАТО дав прогноз щодо переговорів між Україною і РФ

Ексголовнокомандувач НАТО дав прогноз щодо переговорів між Україною і РФ
Росія і Україна зазнають складнощів на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Війна між Російською Федерацією та Україною може закінчитися, як корейська війна. Тобто Росія контролюватиме певну частину України, Крим і сухопутний міст до РФ.

Вікно можливостей для ведення мирних переговорів між Києвом і Москвою може відкритися наприкінці поточного року на тлі виснаження обох сторін у війні, вважає колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс, пише DW.

"Думаю, що до кінця року, можливо після виборів у США, ми матимемо момент для потенційних переговорів", - сказав він у неділю в інтерв'ю радіостанції WABC 770 AM.

Росія і Україна зазнають складнощів на фронті. Вони отримують допомогу від третіх сторін, проте, ймовірно, відкладатимуть переговори, додав Ставрідіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина вкотре підіграла Путіну

"З іншого боку, я припускаю, що Україна вступить до НАТО. Гадаю, що контури цієї угоди, ймовірно, стануть яснішими по міру того, як розвиватиметься цей рік", - зазначив ексголовнокомандувач сил НАТО в Європі.

Будь-яке припинення вогню піде на користь лише Російській Федерації, яка виграє таким чином час задля відновлення і перегрупування для майбутніх наступальних кампаній та зміцнення контролю над окупованими територіями України. Не зміняться й максималістські цілі РФ щодо подальшого територіального завоювання в Україні, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

У повідомленнях про відкритість російського диктатора Володимира Путіна до переговорів через закриті канали не згадується про готовність Росії відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати на те, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії окупованих українських територій або додаткових територіальних завоювань в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ексголовнокомандувач НАТО дав прогноз щодо переговорів між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути