Ексклюзиви
неділя, 20 травня 2018 12:53

Екс-депутат Андрій Артеменко розповів про допити американського прокурора

Екс-депутат Андрій Артеменко розповів про допити американського прокурора
Андрій Артеменко побував на допиті ФБР Фото: pl.com.ua

Стали відомі нові подробиці розслідування США щодо справи колишнього народного депутата Андрія Артеменка. Торік політик намагався передати посадовцям з адміністрації Дональда Трампа план примирення між США та Росією.

Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера протягом минулого року спілкувалась з Артеменком щодо його зв'язків з колегами американського президента. Про допити колишній обранець розповів виданню Politico.

Агенти ФБР щонайменше двічі ставили запитання про "зустрічі, відносини і питання, які обговорювалися на різних рівнях американського політичного істеблішменту".

"До них належать конгресмени, сенатори і представники адміністрації Білого дому", - розповів Артеменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд визнав законним позбавлення Артеменка громадянства

Всього, за словами політика, йому був пред'явлений список з понад 140 питань, відповісти на які під присягою він має 1 червня.

Деталі допиту українця мають допомогти американській владі у розслідуванні щодо спроб втручання Росії у вибори 2016 року в США.

В лютому 2017-го Андрій Артеменко через персонального адвоката Д. Трампа Майкла Коена та російсько-американського бізнес-партнера Фелікса Сатера передав раднику з національної безпеки новообраного президента США генералу Майклу Флінну пакет з пропозиціями щодо врегулювання українсько-російської кризи і відповідно зняття санкцій США з Росії.

План містив пропозицію припинення військової агресії Росії проти України та передбачав передачу Росії українського Криму в довготривалу оренду строком на 50 або 100 років. Також в цьому плані пропонувалось зняття санкцій з Росії. За словами екс-депутата, цей план отримав схвалення Путіна.

Андрія Артеменка виключили з Радикальної партії Олега Ляшка та позбавили громадянства України.

Зараз ви читаєте новину «Екс-депутат Андрій Артеменко розповів про допити американського прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути