четвер, 24 січня 2013 18:27

Екс- в.о. міністра фінансів має сумніви щодо траншу від МВФ

Екс- в.о. міністра фінансів має сумніви щодо траншу від МВФ
Фото: radiosvoboda.org

Уряд має зробити все, аби затвердити програму з Міжнародним валютним фондом.

Про це під час круглого столу у Києві сказав екс-в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

"Якщо вірити прийнятому закону про державний бюджет на 2013 рік, то Україна в цьому році планує позичати 130 млрд грн на внутрішніх та зовнішніх ринках. Та й, безсумнівно, пройти піковий рік виплат без додаткових запозичень Україні не вдасться", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі кажуть, що найбільш вигідними для України будуть кредити МВФ

Експерт додав: "В ситуації, коли вже півтора роки Національний банк підтримує політику штучного браку коштів, браку ліквідності на ринку, і коли реальні ставки кредитування тримаються на рівні 30%, то розраховувати на внутрішніх ринок запозичень на сьогодні не доводиться. Ані валютного, ані гривневого ресурсу всередині України на сьогодні немає. Якщо політика Нацбанку не зміниться, то цей ресурс не зміниться ані для бюджету, ані для реальної економіки вже у вигляді кредитів".

Розраховувати на програму МВФ, на думку Уманського, український уряд має. Однак він сумніваються, що Україні вдасться отримати новий кредит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-міністр економіки розповів, чому збільшуватиметься зовнішній борг України

"Уряд має зробити все, що від нього залежить, аби затвердити програму з МВФ. Але, як на мене, рішення ради директорів на користь України поки очікувати не доводиться", - наголосив він.

Уманський додав: "Залишаються ринки публічних запозичень. Я думаю, що певний ресурс для України на ринку запозичень знайти можливо, але це не той об'єм, про який можна говорити у контексті необхідного фінансування і тих 130 млрд грн які необхідно для того, щоби повернути старі борги і перекрити дефіцит бюджету".

Зараз ви читаєте новину «Екс- в.о. міністра фінансів має сумніви щодо траншу від МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути