пʼятниця, 12 квітня 2013 08:20

Екс-голова ПАРЄ порадив українським парламентарям помиритися заради євроінтеграції

Екс-голова ПАРЄ порадив українським парламентарям помиритися заради євроінтеграції
Фото: job-sbu.org

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС може підтримати реформи в Україні та її європейські прагнення. Щоб досягти цієї мети, парламент має припинити бійки і розпочати ухвалювати закони, необхідні для європейської інтеграції.

Про це кореспонденту УКРІНФОРМу у четвер в телефонній розмові заявив відомий турецький політик, колишній голова ПАРЄ Мевлют Чавушоглу.

"Верховна Рада має бути здатною ухвалити закони, необхідні для процесу реформ. Зокрема, необхідно переглянути порядок організації виборів, враховуючи рекомендації Венеціанської комісії. Саме це є роллю парламенту. Парламент має приймати закони, а не влаштовувати бійки. Тільки так можливо переконати партнерів, що Україна поділяє європейські стандарти," - сказав турецький політик.

Він зауважив, що європейські інституції і особливо Європейський Союз мають бути "більш позитивними і конструктивними" стосовно України, враховуючи позитивні сигнали, які надходять від неї останнім часом. На переконання Чавушоглу, час для підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС є вдалим для того, щоб підтримати перетворення в Україні та її прагнення до європейських цінностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто у Партії регіонів не збирається узурповувати владу в Києві — Філіппов

"Більшість з таких реформ, практично, вже викладені в програмі дій президента (Януковича - ред.) Але зараз настав час для того, щоб виконати їх," - зауважив Чавушоглу. Він висловив переконання, що для досягнення такої мети всі політичні партії мають працювати разом у парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція вимагає призначити вибори у Києві на 16 червня

"В Туреччині ми успішно це зробили у 2002-2004 роках з тим, щоб відповідати Копенгагенським критеріям і розпочати переговори з Європейським Союзом. Це важливий досвід. Всі політичні партії тоді працювали виключно єдиною командою, щоб ухвалити необхідні закони," - нагадав турецький політик.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова ПАРЄ порадив українським парламентарям помиритися заради євроінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути