пʼятниця, 29 липня 2011 14:23

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Екс-голова "Нафтогазу" каже, що Ющенко підтримував "РосУкрЕнерго"

Екс-голова "Нафтогазу" каже, що Ющенко підтримував "РосУкрЕнерго"

Колишній голова "Нафтогазу України" Олег Дубина стверджує, що Віктор Ющенко за часів свого президентства підтримував компанію "РосУкрЕнерго".

Про це Дубина заявив в суді, відповідаючи на питання Юлії Тимошенко, повідомляє Українська правда

"Я вважаю, що Віктор Андрійович скоріш підтримував, ніж ні, компанію "РосУкрЕнеро". На уточнююче запитання судді, звідки йому про це відомо, Дубина відповів: "Я зустрічався з представниками РУЕ в кабінеті Віктора Андрійовича Ющенка, і ці висновки роблю з особистих спостережень".

В той же час Дубина на питання Тимошенко чи правда, що Ющенко відкликав його з переговорів у Москві, щоб залишити РУЕ у посередницьких схемах поставок газу, заявив:"Ющенко відкликав мене з переговорів, але директиви президента вказували на те, що треба перейти на прямі відносини".

Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляла, що наприкінці грудня  2008 року "Нафтогаз України" та "Газпром" майже домовилися про ціну на газ у 232 долари за 1000 кубометрів.

В той же час, за її словами через втручання співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа ціна на газ зросла до 450 доларів.

Нагадаємо також, що "РосУкрЕнерго" завдяки "газовій угоді" від 4 січня 2006 року стала ексклюзивним постачальником природного газу в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Екс-голова "Нафтогазу" каже, що Ющенко підтримував "РосУкрЕнерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути