понеділок, 13 липня 2009 08:40

Єхануров стане заступником Ульянченко, а у Ванникової побільшало прав

Єхануров стане заступником Ульянченко, а у Ванникової побільшало прав

Ще одним першим заступником глави Секретаріату президента Віри Ульянченко стане колишній міністр оборони Юрій Єхануров. Про це, посилаючись на свої джерела, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Як стало відомо виданню, Єхануров займатиметься роботою служби з внутрішньополітичних питань і регіонального розвитку. Як відзначає видання, швидше за все, разом з ним на роботу в СП перейдуть його колишні заступники на посаді глави Міноборони - Ігор Монтрезор і Надія Дєєва.

Окрім цього, в новій структурі Секретаріату президента істотні зміни торкнулися юридичного та інформаційного блоків - збільшені повноваження заступника глави СП Марини Ставнійчук і прес-секретаря президента Ірини Ванникової.

За інформацією джерел видання, юридичні служби секретаріату президента вже перейшли під управління заступника глави СП Марини Ставнійчук, яка раніше відповідала тільки за зв"язки з Центрвиборчкомом і Конституційним судом. Як пише видання, розробники нової схеми намагалися зменшити вплив юристів, яких вважають "людьми Пукшина". Зокрема, службу представництва інтересів президента в судах, яку очолював колишній співробітник компанії "Пукшин і партнери" Руслан Кирилюк, об"єднали зі службою із взаємодії СП з КС, і, очевидно, статус Кирилюка буде понижений.

Посада "силового" заступника глави СП зі статусом спецпредставника президента в СБУ залишається вакантною. Джерела стверджують, що основним кандидатом на цю посаду є генерал-полковник СБУ Петро Шатковський, який раніше працював заступником голови СБУ (2000-2003 роки), в.о. голови СБУ (2003) і заступником секретаря РНБО (2003-2004 роки). "Об"єктивка" Шатковського наразі на розгляді в секретаріаті, але остаточне рішення за президентом", - говорить співрозмовник видання в СП.

Інформаційний блок СП розділили на дві частини. Лариса Мудрак залишилася керівником служби інформполітики, а прес-секретар президента Ірина Ванникова, в якої раніше не було у підпорядкуванні співробітників, стала куратором прес-служби, виведеної з підпорядкування Мудрак. "У 2006 році була вимога (тодішнього глави СП - ред.) Віктора Балоги: прес-секретаря брали на посаду "говорячої голови", без повноважень. Тепер, після відходу Балоги, Ванникова захотіла змінити ситуацію, що склалася. А враховуючи її дружбу з Валентиною Руденко і Русланом Демченком, внести ці корективи до структури було нескладно", - пояснив співрозмовник.

Згідно із новою структурою істотно зменшені повноваження першого заступника глави секретаріату Олександра Шлапака - він більше не займається роботою решти заступників, а займається лише економічними питаннями. Втім, відзначає видання, співробітники СП стверджують, що де-факто цей порядок існує вже декілька місяців - після призначення Ульянченко главою СП.

Нагадаємо, 10 липня Президент Віктор Ющенко збільшив кількість перших заступників глави Секретаріату Президента з одного до двох.

Комерсант-Україна
Зараз ви читаєте новину «Єхануров стане заступником Ульянченко, а у Ванникової побільшало прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути