понеділок, 29 листопада 2021 11:11

"Його ліквідують ті, хто його й накачує" - Арестович попросить держохорону для Бутусова

"Його ліквідують ті, хто його й накачує" - Арестович попросить держохорону для Бутусова
Юрій Бутусов поширив відео у Facebook, де стріляє з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм. За цим фактом Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження. Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Речник ТКГ щодо Донбасу й позаштатний радник голови Офіса президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора Цензор.нет Юрія Бутусова можуть убити. Тому проситиме надати журналісту державну охорону.

Упевнений, що Бутусов уже не журналіст, а "чорний пропагандист", якого "якісно накачують психологічно". Що показала і "історія з пострілом", за фактом якого відкрили кримінальне провадження, написав у Facebook.

"Бутусова заводять як сакральну жертву, уже спланували його як чергового Гонгадзе. Такими темпами йому залишається недовго - лік іде на дні, максимум - тижні. Його ліквідують ті, хто його й накачує. І це за планом стане сигналом до початку масових заворушень - зі щирим обуренням громадян. Терміново проситиму надати Юрію Бутусову державну охорону. Його, балбеса, давно час рятувати", - вважає Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Офіс президента - розсадник російської агентури" - Юрій Бутусов

На думку Арестовича, Бутусов "не цілком адекватний", тому що "ніхто в здоровому глузді не дозволить собі так розмовляти з президентом країни" на пресконференції.

Арестович зазначив, що він спеціально "оприлюднив це як можливий сценарій", щоб "режисерам цього дійства" було важче його реалізовувати.

Водночас він заявив, що Бутусов формально "більше не може вважатися журналістом з погляду професійної етики" - і комісія із журналістської етики мала б дати оцінку його діям.

Під час пресмарафону в п'ятницю, 26 листопада, сталася перепалка між журналістом Юрієм Бутусовим і президентом Володимиром Зеленським. Президент заявив, що журналіст Юрій Бутусовов "образився" через те, що йому не дали посаду в Міноборони. Зеленський звинуватив Бутусова у зливі інформації щодо використання Bayraktar на Донбасі й сказав, що через це загинули люди. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні через спецоперацію щодо вагнерівців.

28 листопада Юрій Бутусов поширив відео у Facebook, де стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм. За цим фактом Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «"Його ліквідують ті, хто його й накачує" - Арестович попросить держохорону для Бутусова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути