Ексклюзиви
понеділок, 16 жовтня 2023 03:30

Єгипет відчинить пункт пропуску для евакуації з Сектору Гази - Блінкен

Єгипет відчинить пункт пропуску для евакуації з Сектору Гази - Блінкен
Ентоні Блінкен заявив про евакуацію з Сектора Гази. Фото: Getty Images

Єгипет відчинить пункт пропуску "Рафах" для евакуації жителів із Сектору Гази.

Сполучені Штати разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими країнами створюють механізм, який дасть змогу доставити допомогу тим, хто її потребує, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен після зустрічі з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ель-Сісі, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми зламаємо ХАМАС": прем'єр-міністр Ізраїлю розпочав перше засідання надзвичайного військового уряду

Він додав, що всі країни, з якими він спілкувався, включно з лідерами Саудівської Аравії, Бахрейну та Об'єднаних Арабських Еміратів, поділяють мету Білого дому - запобігти ескалації і забезпечити допомогу цивільному населенню, яке опинилося в Секторі Гази.

"Це важкий і складний час, але я чув, що всі країни сповнені рішучості подолати його, пройти через нього і зробити це разом", - сказав Блінкен.

Серед тисяч людей, які були вбиті, поранені або взяті в заручники терористами ХАМАС останніми днями, є іноземні громадяни та особи з подвійним громадянством з 23 країн. Журналісти зібрали інформацію про громадян іноземних держав, які стали жертвами нападу на територію Ізраїлю.

Сполучені Штати не виключають можливості введення своїх військ в Сектор Гази. Війська можуть бути введені для звільнення заручників, захоплених ХАМАС. Але наразі таких планів немає, заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет відчинить пункт пропуску для евакуації з Сектору Гази - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути