вівторок, 25 грудня 2012 09:11

Ефект роботи від нових міністерств країна відчує за рік — експерт

Ефект роботи від нових міністерств країна відчує за рік — експерт
Фото: radiosvoboda.org

Ефект роботи від реорганізованих та новостворених міністерств країна відчує за рік, оскільки ставка була зроблена на фіскальну політику. Не варто забувати, що багато чого залежить від кадрів, але поки що логіка формування кадрового резерву навряд чи зміниться, тобто в першу чергу призначати в нові міністерства будуть людей, політично лояльних до влади.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Ставка була зроблена на фіскальну політику, але держава це не лише збір податків, це, в першу чергу, секторальна стимуляція економіки", - пояснив експерт.

Окрім того, політолог вважає, що якщо не буде фінансів і оновлення технічних ресурсів, то не буде ефекту та позитиву від такої реорганізації: "Якщо вона не буде поновлюватися якісними кадрами, то вона просто не зможе протистояти жодним викликам".

Цибулько зауважив, що все залежить від кадрів, але він вважає, що поки що "логіка формування кадрового резерву навряд чи зміниться, тобто в першу чергу це будуть люди, політично лояльні, а це я не вважаю, великим здобутком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивно, як Ахметов не закопав Королевську в териконі за такий "успіх" на виборах — Корчинський

Також, на думку експерта, для подібних ініціатив була ще політична доцільність. Все що закладається зараз, воно позначається на майбутнє, якщо зараз вчинити певні дії, то ефект від них буде приблизно за рік.

Нагадаємо, вчора було створено нове міністерство - Міністерство доходів і зборів України, реорганізувавши Державну митну службу України та Державну податкову службу України. На Міністерство покладена функція з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров зрадів, що в уряді відновлюється гендерна рівність

Також Янукович утворив Міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном.

Окрім того, було створено Державну службу з надзвичайних ситуацій, реорганізувавши Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державну інспекцію техногенної безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Ефект роботи від нових міністерств країна відчує за рік — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути