понеділок, 03 грудня 2012 15:48

"Єдина людина, яка розуміє чудовисько, яким є українська економіка, - це Азаров" - експерт

"Єдина людина, яка розуміє чудовисько, яким є українська економіка, - це Азаров" - експерт
Андрій Золотарьов: "Хто б не прийшов до уряду - це буде політичне гарматне мєясо". Фото: dpua.info

Хто б не прийшов працювати до нового уряду - всі вони будуть "політичним гарматним м'ясом, яке згорить у полум'ї кризи".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Він наголосив, що зараз бажаючих працювати в уряді буде не багато, оскільки не всі зможуть працювати в стані економічної кризи.

"Всі добре розуміють, що крісла в уряді дуже легко перетворюється на електричні стільці. Єдина людина, яка добре розуміє те чудовисько, яке називається українською економікою, — це Азаров, який її, власне кажучи, і створював. І в цей час, коли треба у пожежному темпі затикати бюджетні дірки, які з'являються раз за разом, тільки Микола Янович буде в змозі їх латати", - переконаний експерт.

Золотарьов додав: "Може і з'явиться така от відчайдушна людина, якій власне байдуже до власної політичної кар'єри, але все ж поки єдина людина, яка розуміє, що треба сьогодні робити — це Азаров. Зараз діє одна логіка, що "нам би день простоять, нам би ночь продержаться" і в цьому форматі тільки Микола Янович зможе працювати. Все інше — це будуть більше рішення не стратегічні, а суто тактичні. Наприклад, потрібна людина, яка займе ту чи іншу посаду, але в кращому вигляді цей уряд замортизує наслідки економічної кризи, тої прірви, в яку рухається країна. Це буде єдине, що він (уряд) буде в змозі робити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції все одно, хто стане прем'єр-міністром - Яценюк

"Але ми вже дивимося по бюджетній кризі, що він не може зупинити тих об'єктивних процесів, які зараз ми бачимо в економіці", - підкреслив він.

Експерт підкреслив, що нові урядовці, які прийдуть працювати у Кабмін стануть "політичним гарматним м'ясом, яке скоріш за все згорить у полум'ї економічної та соціальної кризи, а потім буде і політична криза, яка їх, власне, і спалить".

Золотарьов також підкреслив, що зміни в уряді будуть, але незначні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владне середовище дисципліноване, тому за новий уряд проголосують швидко - експерт

"Частково зміни будуть. Але ми дивимося, як з великим бажанням з уряду пішов Балога, є кілька міністрів, які також дуже добре розуміють відсутність будь-яких перспектив залишатися в цьому уряді. Але це не принципово. Хто б там не був — це буде пожежна команда і політичне гарматне м'ясо", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «"Єдина людина, яка розуміє чудовисько, яким є українська економіка, - це Азаров" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути