Ексклюзиви
середа, 05 вересня 2018 19:49

Є великий ризик, що нового президента буде оголошувати Охендовський - КВУ

Є великий ризик, що нового президента буде оголошувати Охендовський - КВУ
У 13 із 15 членів ЦВК сплив строк повноважень. Фото: prm.ua

Питання оновлення Центральної виборчої комісії з високою імовірністю не буде вирішене до виборів президента у березні 2019-го.

Про це сказав гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель в ефірі одного з телеканалів.

"Ризик того, що нового переможця виборів буде оголошувати Михайло Охендовський, дуже великий. Це кількадесят відсотків", - сказав Кошель.

Він пояснив, що проблемою є 14 кандидатів на 13 місць. Є варіант, що "Народний фронт" відкличе свою кандидатуру, а "Опозиційний блок" внесе свою і президент це затвердить. Нова людина повинна буде пройти спецперевірку - найшвидше це може відбутися до кінця жовтня. Потім новий склад необхідно проголосувати у парламенті.

"Лідерам фракціям потрібно оголосити чіткий сценарій, як вони бачать оновлення Центральної виборчої комісії. Чи погоджуються вони на сценарій "Блоку Петра Порошенка", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окремі парламентські групи хочуть провести вибори зі старою ЦВК

У 13 із 15 членів ЦВК сплив строк повноважень. Вони продовжують виконувати обов'язки на підставі змін до закону про ЦВК.

5 липня Верховна Рада не змогла проголосувати за оновлення ЦВК. Рейтингове голосування за оновлення складу Центрвиборчкому набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів із коаліції "Народного фронту".

"Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 і 6 липня. А "Народний фронт" заявив, що голосуватиме, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Є великий ризик, що нового президента буде оголошувати Охендовський - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути