середа, 05 жовтня 2022 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон став доктором українського вузу

Джонсон став доктором українського вузу
Борис Джонсон під час візиту в Україну, 24 серпня. Фото: president.gov.ua

Колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону присвоїли в Україні науковий ступінь.

Звання Почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Джонсону присвоїла вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомили у вузі.

"До цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка", – повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: Путін, твій виступ – ганьба

"Борис Джонсон – не один із перших, а власне, перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а Росія – агресор", – сказав ректор Володимир Мельник.

"Я пишаюся тим, що на посаді прем'єр-міністра Об'єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора. І продовжуватиму робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс. Для мене велика честь отримати звання Doctor Honoris Causa вашого Університету і я маю велику надію, що зможу відвідати університет у майбутньому", – заявив британський політик.

У липні прем'єр Борис Джонсон подав у відставку. У Палаті громад закликав наступного прем'єра триматися ближче до американців і заступатися за українців. Джонсон три роки керував урядом.

6 вересня Ліз Трасс обійняла посаду прем'єр-міністерки Великої Британії. Заявила про необхідність збільшення допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон став доктором українського вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути