субота, 03 травня 2014 16:25

Джемілєв поїхав до Києва, так і не прорвавши кордон російських спецпризначенців
3

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повертається до Києва. В суботу, 3 травня, йому не вдалося потрапити на півострів через пункт пропуску "Турецький вал" в Армянську, передає radiosvoboda.org.

На півострів Джемілєв не зміг потрапити через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецпризначенці і кримська самооборона.

Трасу Армянськ-Херсон блокували чотирма смугами з автомобілів УРАЛ, БТР, а також бійцями ОМОН і інших силових спецпідрозділів Росії.

За різними оцінками всього у блокуванні кордону взяли участь до тисячі бійців різних силових підрозділів Росії.

​Ще одну лінію "оборони" спорудили на в'їзді в Армянськ активісти місцевих проросійських організацій. При цьому вони були озброєні битами й палицями.

Задля уникнення сутичок керівники Меджлісу ухвалили рішення про повернення Джемілєва до Києва..

У той же час глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив журналістам, що до Дня депортації 18 травня питання з допуском Джемілєва до Криму буде вирішено, як і з "допуском будь-якого кримського татарина на свою батьківщину".

"18 травня в Криму очікується багато іноземних гостей і Мустафа Джемілєв має бути на всіх цих заходах", – зазначив Чубаров.

​Для того, щоб приблизно 5 тисяч кримських татар, які зустрічали Джемілєва на "Турецькому валу", змогли залишити контрольно-пропускний пункт, російські військові відкрили коридор. Після того, як кримські татари залишили КПП, поїхав і сам Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв поїхав до Києва, так і не прорвавши кордон російських спецпризначенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути