субота, 03 травня 2014 13:32

Джемілєв, Чубаров і 5 тисяч кримських татар йдуть проривати російський КПП з БТРами

Джемілєв, Чубаров і 5 тисяч кримських татар йдуть проривати російський КПП з БТРами
Фото: 15 минут

Лідери кримськотатрського народу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров у супроводі 5 тисяч кримських татар рухаються до російського КПП.

Так званий очільник Республіки Крим Сергій Аксьонов уже заявив, що Джемілєв у Крим не пройде, пише Укрінформ з посиланням на прес-секретаря Меджлісу кримськотатарського народу Лілію Муслімову.

"Мустафа Джемілєв і колона кримських татар наближається до кримсько-російського КПП. Попереду колони два ряди з членів Меджлісу і делегатів Курултаю на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим. Услід йде понад 5 тисяч кримських татар, які скандують "Міллет! Ватан! Кирим"! (Народ, Батьківщина, Крим - ред.)", - повідомила Муслімова.

За її словами, в'їзд на територію Криму з "російського" боку вже заблокований військовою технікою - "Уралами" і БТРами, а також військовими щитами.

Ті кримські татари, які прорвалися через КПП і зустріли Джемілєва на українській території, залишилися заблокованими і без посвідчень особи, що знаходяться в їх автомобілях.

Так званий очільник РК Сергій Аксьонов заявив, що не пустить Джемілєва в Крим.

"Ми не допустимо, щоб був порушений наш мир і спокій. Усіх, хто до нас їде з поганими намірами, ми сюди не пустимо. Якщо Джемілєв вважає себе справжнім кримчанином, то має думати передусім про благополуччя жителів нашого спільного дому", - заявив він.

Аксьонов вважає, що Джемілєву "західними спецслужбами дане завдання дестабілізувати ситуацію".

Як повідомляв Укрінформ, офіційна влада Росії не дозволила Мустафі Джемілєву вилетіти з Москви до Криму. За рішенням Меджлісу, сьогодні вранці на в'їзді до Криму в м. Армянську почалася мирна акція із зустрічі Джемілєва з материкової України.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв, Чубаров і 5 тисяч кримських татар йдуть проривати російський КПП з БТРами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути