Ексклюзиви
субота, 26 червня 2010 19:42

Джарти привіз до Криму дівчат. Посадив їх міністрами, віце-прем'єрами - Грач

Джарти привіз до Криму дівчат. Посадив їх міністрами, віце-прем'єрами - Грач

Лідер комуністів Криму Леонід Грач звернувся до фракцій "Російський блок", Курултай" і БЮТ у Верховній раді Криму із закликом об'єднається. Хоче протиставити ці сили Партії регіонів і прем'єру автономії Василю Джарти.

"У роки Ющенка повноваження автономії розтоптували. Здавалося б, що тепер можна було б зітхнути. Насправді, на жаль, цього не сталося, - заявив Грач у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Янукович, коли йшов на передвиборну кампанію, заявляв, що буде захищати конституційні повноваження Криму. Перш за все за це його тут і підтримали".

Грач каже, що влада Криму ігнорує місцеву Конституцію, яка встановлює російську основною мовою спілкування і передбачає, що 100% зібраних податків залишаються в автономії.

"Вже більше 10 років податки відправляють у центр. А потім їдемо туди з простягнутою рукою і випрошуємо", - наголосив він.

За словами Грача, цьому сприяє нинішній прем'єр Василь Джарти.

"Коли Янукович прислав свого візаві Джарти, тому захотілося все й відразу. За два місяці перевернув тут все. Робить все адмінресурсом: "Ми нахилемо, ми построємо". Це його принцип управління. Таке управління не поєднується з його функціями як глави уряду. Ще жоден завойовник в Криму не втримався. Навіть хан Гірей. І Джарти з такими підходами не втримається. Йому треба знати природу Криму, поважати і рахуватися з нею", - підкреслив він.

За словами Грача, Джарти відправляє у відставку чиновників не рахуючись із законодавством.

"Відставки в порушення всього і вся. Це дрібниці, це само-собою. Зараз черга на звільнення за десятками людей. Попривозив на їх місця "завезених". Попривозив дівчат. Якусь з Макіївки, якусь з Києва, з Донецька. Посадив їх міністрами, віце-прем'єрами. У велику частину міністерств заступниками посадив таких же варягів. Це не професійні люди - ми ж бачимо їхні анкети та їх трудовий шлях. Це смішно і сумно. Абсолютно не знають Криму - економіки, соціальної сфери, де що розташовується", - додав він.

За словами Грача, Джарти переконав президента розробити проект закону України про Раду Міністрів республіки Крим, який суперечить Конституції республіки.

"Міністр юстиції Лавринович так би не робив. Якщо приймуть цей закон, то підуть міжнаціональні загострення, знову постане питання про повернення України до Криму. Не можна порохову бочку таким чином ворочати. Мова йде не просто про Крим, а мова йде про територіальну цілісність України. Якщо хтось думає, що по автономії можна бульдозером, катком пройти, то він глибоко помиляється. Крим детонує", - заявляє Грач.

Зараз ви читаєте новину «Джарти привіз до Криму дівчат. Посадив їх міністрами, віце-прем'єрами - Грач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути