субота, 24 липня 2010 16:18

Джарти і Лужков підписали програму співпраці до 2013 року

Джарти і Лужков підписали програму співпраці до 2013 року

У рамках сьогоднішньої зустрічі в Севастополі голова уряду Криму Василь Джарти і мер Москви Юрій Лужков підписали програму співробітництва на 2011-2013 роки.

"Програма передбачає співпрацю Ради міністрів Криму та уряду Москви в різних напрямках, зокрема, соціальний, культурний, економічний та науковий", - повідомив Василь Джарти.

Чиновник також висловив надію, що всі пункти підписаного документа будуть втілені в життя.

Василь Джарти розповів про спільну роботу з Юрієм Лужковим, усі цілі якої будуть направлені на поліпшення відносин між Кримом і Москвою.

"Є безліч питань, в яких Крим і столиця Росії можуть обмінюватися досвідом в сфері охорони здоров'я", - додав Джарти.

За словами кримського голови, згідно з підписаною програмою, у другому півріччі цього року в Москві планується відкрити магазини, в яких буде реалізовуватися продукція Кримського півострова.

Також у рамках зустрічі обговорювалось питання про будівництво мосту через Керченську протоку.

"Москва і Крим будуть разом розглядати будівництво мосту через Керченську протоку", - зазначив Василь Джарти на сьогоднішній зустрічі з керівниками парламенту і Ради міністрів Криму.

Разом з тим, виступаючи на церемонії підписання, кримський чиновник висловив жаль у зв'язку з тим, що дуже тривалий час Крим обходила російська сторона. Причиною таких взаємовідносин він назвав політику української держави, яка не звертала уваги на Росію, і на Москву тим більше.

Василь Джарти нагадав, що існують наміри Президента України створити умови для того, щоб Крим став перлиною України. Для цього, за його словами, готується закон про Крим, який допоможе поліпшити інвестиційну привабливість Автономної Республіки, де інвестор буде відчувати себе комфортно і гідно.

"Співпраця з Москвою стане поштовхом для розвитку Криму", - зазначив чиновник.

Серед пріоритетів співпраці Василь Джарти назвав розвиток санітарно-курортної сфери і рекреації, розвиток сільського господарства, транспорту та альтернативної енергетики, зокрема будівництво вітроелектростанцій.

Як повідомлялося раніше, сьогодні до Криму прибув прем'єр-міністр РФ Володимир Путін для переговорів з Президентом України Віктором Януковичем. На зустрічі також присутній мер Москви Юрій Лужков, який вже встиг подякувати Януковичу за дозвіл на в'їзд в Україну.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Джарти і Лужков підписали програму співпраці до 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути