понеділок, 15 жовтня 2012 19:14

"Дядьки на білбордах є нашим відображенням" - Возняк

"Дядьки на білбордах є нашим відображенням" - Возняк
Член ініціативної групи "Перше грудня" Тарас Возняк. Фото: radiosvoboda.org

Група української інтелігенції "Перше грудня" готується оприлюднити звернення до суспільства напередодні виборів. Перед цим на круглому столі у Львові "Перше грудня" виробило резолюцію. У ній констатують, що нинішнє керівництво держави усуває українські ознаки.

"У суспільстві існує невиправдана зарегульованість, яка шкодить підприємництву, відсутнє стратегічне бачення розвитку освіти, відбувається духовна деградація, - розповідає член ініціативи "Перше грудня" Тарас Возняк, 55 років. - Ми маємо шукати вихід, який буде задовольняти принаймні більшу частину нашого суспільства".

Щоб вийти із глухого кута, на думку культуролога, треба зрозуміти, де ми знаходимося.

"Зараз йде виборча компанія, на бігбордах вивішено парад "женихів за 50", які пропонують себе. Чи розуміють вони, як керувати такою великою країною? Що з нею відбувається? Гадаю, що ні. У 2004 році одна половина суспільства обрала свого президента і таким чином визначила своє майбутнє на декілька років. У 2010 році друга половина країни так само обрала свого президента і отримала те, що ми зараз маємо. Через такі перетягування канату і відбуваються розшарування суспільства. Потрібно шукати консенсус, компроміс, нові інноваційні виходи", - вважає він. .

"Україна - дуже багата країна, - додає львівянин. - Її 21 рік безбожно грабують. Потрібно створити таке регулювання в системі економіці, щоб унеможливити грабіж. І економічне підґрунтя, і національна свідомість мають працювати у комплексі. Інакше Україні як країні рано чи пізно прийде кінець. А всі, хто до цього призвів, втечуть до Ніцци чи Москви".

На його думку, щоб зробити гідний вибір, мають бути гідні виборці.

"Ці дядьки на білбордах є нашим відображенням. В іншому суспільстві вони б не поткнулися далі порога пивної. А у нас вони вилазять у Верховну Раду і навіть вище", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «"Дядьки на білбордах є нашим відображенням" - Возняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути