середа, 30 грудня 2020 10:15

Подвійне громадянство потрібне - Кулеба

Подвійне громадянство потрібне - Кулеба
Україні потрібне подвійне громадянство, щоб зберегти зв'язок із мільйонами українців, каже міністр закордонних справ. Фото: Тарас Подолян

В Україні потрібно дозволити подвійне громадянство. Але має бути заборона на подвійне громадянство з державою агресором - Російською Федерацією. Про це сказав міністра закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Україні потрібне подвійне громадянство, щоб зберегти зв'язок із мільйонами українців, які виїхали і розпочали нове життя в інших країнах. Якщо ми вже не можемо втримати їх географічно в Україні, давайте тоді втримаємо їх ментально та юридично у нашому українському просторі.

Безумовно, не може йтися ні про яке подвійне громадянство з державою-агресором. Це табу. Це закрита тема. І це має бути чітко капслоком у законі прописано. Мають бути серйозні фільтри для отримання подвійного громадянства, щоб не можна було цим маніпулювати, щоб усе було чітко врегульовано", - сказав міністр в інтерв'ю ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський просить депутатів розглянути закон про подвійне громадянство

Кулеба поділився історією із власного життя.

"Коли працював послом при Раді Європі, я зустрівся з одним українцем, у нього респектабельна робота, шановна людина, уже 10 років у Франції. І він мені каже: "Я громадянин України, але нікому не кажіть, у мене вже є французький паспорт". Я кажу: "Ну, буває". Він каже: "Я вас прошу, зробіть щось, щоб я не був змушений відмовлятися від українського паспорта, я хочу, щоб мої діти не розривали зв'язок з Україною, хочу, щоб вони залишалися українцями, чому ми не можемо мати 2 паспорти?"

Я пройнявся цією історією. Це не був випадок злиденної людини. Це успішна людина, яка просто розпочала інше життя. Він хоче залишитися громадянином України. Відтоді я почав серйозно цією темою займатися", - розповів Кулеба.

27 років тому, 28 жовтня 1993-го, 1-й президент Леонід Кравчук ухвалив постанову "Про паспорт громадянина України для виїзду за кордон". 7 травня 2014 року Кабінет міністрів ухвалив запровадження біометричних закордонних паспортів.

Зараз ви читаєте новину «Подвійне громадянство потрібне - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути