неділя, 30 березня 2014 10:05

Дві тисячі українських військових не можуть залишити Крим, бо не мають грошей

Дві тисячі українських військових не можуть залишити Крим, бо не мають грошей
Фото: radiosvoboda.org

Сьогодні близько двох тисяч українських військовослужбовців, які знаходяться в Криму, не можуть залишити півострів. Йдеться в сюжеті ТСН.

Їм просто немає ні на чому, ні за що виїхати з Криму. Деяким навіть нема за що купити їжу. А є і такі, хто вже третю добу живуть під відкритим небом, під парканами своїх військових частин, з яких їх вигнали росіяни.

Волонтери, які займаються допомогою нашим військовослужбовцям та їх сім'ям, збирають кошти, щоб найняти транспорт і вивезти людей. Але цих сум просто не вистачає водіям навіть на паливо. У Міністерстві оборони України відповідають, що нашим військовим перерахували гроші за два місяці. Але скористатися ними неможливо: всі емітовані на території півострова банківські картки тепер заблоковані. Гроші неможливо зняти з цих рахунків навіть на материку.

У деяких частинах - особливо в Севастополі та Сімферополі - офіцери просять вивезти хоча б жінок і дітей, а самі готові чекати.

Через блокпост в районі Перекопу з Криму виїхали напередодні близько двох десятків легкових автомобілів, а трохи пізніше ще й величезна фура, завантажена побутовим товаром: це розташування 36-ї бригади берегової оборони, яка дислокується у Перевальному, виїхали на материк 47 військовослужбовців та членів їх сімей.

Як побачили журналісти ТСН, виїхали військові з прапором військово-морського флоту, який не віддали окупантам. Рішення залишити півострів вони прийняли, бо іншого вибору не бачили. Проте близько 40% особового складу все ж вирішили залишитися в Криму.

Військовослужбовців передислокують в одеський гарнізон. На материк повинні перевезти і два десятки танків Т-64Б, які в результаті переговорів українським військовим дозволили вивезти.

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі українських військових не можуть залишити Крим, бо не мають грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути