Ексклюзиви
вівторок, 04 січня 2011 17:42

Дві облради вимагають припинити політичний терор

Дві облради вимагають припинити політичний терор

Львівська обласна рада вимагає від керівництва країни припинити політичний терор щодо опозиції.

Про це йдеться у заяві облради на адресу президента, спікера і прем'єра, який депутати ухвалили у вівторок на сесії Львівської облради.

"Діюча влада вибірково застосовує закон у вигляді репресій проти представників опозиційних політичних партій", - заявили в облраді.

"За вказівкою президента правоохоронні органи вживають заходів, які знищують явище політичного інакомислення і свободи слова, що стане останнім ударом для українського демократичного ладу", - говориться в документі.

За цю заяву проголосували 74 депутати з 116.

У свою чергу Івано-Франківська обласна рада прийняла звернення до президента Віктора Януковича та генпрокурора Віктора Пшонки з вимогою припинити політичні репресії в Україні.

У поіменному режимі за документ проголосувало 68 депутатів, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Вважаємо, що ті показові репресії, які сьогодні в Україні здійснює діючий політичний режим, мають на меті нейтралізувати політичну опозицію, посіяти в суспільстві страх перед державною карально-репресивною машиною і зневіру українського суспільства в своїх силах і підготувати грунт для повної монополізації влади прокремлівським кланом донецьких олігархів", - наголошується в заяві.

"Вищі органи державної влади демонструють яскраво виражене прагнення придушити будь-який опір антинародному і антиукраїнському режимові і побудувати в Україні кагебівсько-путінську модель авторитаризму", - йдеться у зверненні.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Дві облради вимагають припинити політичний терор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути