субота, 03 травня 2014 17:24

Дві області готують опитування щодо приєднання до Дніпропетровщини

Дві області готують опитування щодо приєднання до Дніпропетровщини
Фото: uk.wikipedia.org

У Донецькій та Луганській областях готуються до територіального опитування "Разом з Дніпром" про входження адміністративних одиниць до складу Дніпропетровської області.

Про це у Дніпропетровську повідомили члени комісії з проведення заходу, пише Радіо Свобода.

За їхніми словами, опитування, яке відбудеться 11 травня, ініційоване жителями Донецької та Луганської областей. Усі витрати беруть на себе бізнесмени Донбасу та Дніпропетровщини.

Як зазначив голова комісії з проведення територіального опитування Михайло Лисенко, проведення опитування потребуватиме від свідомих громадян охорони місць голосування та агітації, у цьому їм готовий допомогти Штаб захисту національного захисту Дніпропетровщини.  За його даними, на відміну від референдуму про федералізацію, нав'язаного Росією, опитування щодо приєднання до Дніпропетровщини перебуває у правовому полі.

"В законному порядку можуть проводитись загальноукраїнські та місцеві дорадчі опитування громадян України. Результати такого опитування розглядаються й враховуються при ухваленні рішень у відповідних державних органах", – сказав Лисенко.

Член комісії з проведення опитування у Донецькій області Дмитро Ткаченко повідомив, що приєднання своїх територіальних одиниць до Дніпропетровщини ініціюють жителі Добропілля, Красноармійського та Новогродівського районів Донеччини.

"Можливо, в ситуації, що склалась, це може стати одним із виходів, якщо ситуація розвиватиметься за найбільш негативним сценарієм", – сказав Ткаченко.

Член комісії з проведення опитування в Луганській області Сергій Іванов, не виключив, що опитування про приєднання до Дніпропетровщини 11 травня відбуватиметься в тих самих місцях, де й "референдум про федералізацію".

"Цим референдумом ми хочемо показати справжні цифри громадської думки, адже дані соціологічних опитувань показують, що близько 28%, до 30% максимум луганчан підтримують інтеграцію в Росію, решта налаштовані категорично проти", – зазначив Іванов.

 

Зараз ви читаєте новину «Дві області готують опитування щодо приєднання до Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути