понеділок, 15 березня 2021 12:26

Дубінського вигнали з партії "Слуга народу"

Дубінського вигнали з партії "Слуга народу"
Дубінський обирався до парламенту від партії "Слуга народу" по округу у Київській області. Фото: @sluganarodu.official

Народного депутата Олександра Дубінського, проти якого США запровадили санкції, виключили із членів партії "Слуга народу". Про це політсила повідомила в понеділок, 15 березня.

"За порушення статуту та непокору керівним органам партії", - говориться в розпорядженні голови партії Олександра Корнієнка.

У СН пояснили: 14 березня скликали збори (конференцію) Київської обласної партійної організації для переобрання керівних органів. На зборах новим керівником обрали народного депутата Андрія Мотовиловця.

Водночас Дубінський опублікував відеозвернення, з якого стало відомо, що за ініціативою нардепа цього ж дня було проведено якийсь захід, де ухвалили рішення про переобрання голови й обрання членів політичної ради Київської обласної організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський, "заслані козачки" і знак Разумкова: як "слуги" провели з'їзд

"Проте розгляд питання щодо обрання голови структурного утворення партії "Слуга Народу" неможливий без попереднього затвердження головою партії та погодження головами політради та Національної ради громад, відповідно до пунктів статуту. Такими діями Олександр Дубінський грубо порушив вимоги статуту.

Окрім цього, дії Дубінського щодо проведення конференції із грубим порушенням вимог статуту дискредитують партію "Слуга Народу", - йдеться в заяві.

11 січня США запровадили індивідуальні обмеження, зокрема проти Дубінського. Штати заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача". Торік посольство США повідомляло, що нардеп Деркач є російським агентом.

Американський відеохостинг YouTube заблокував канал Дубінського.

1 лютого парламентська фракція "Слуги народу" проголосувала за виключення нардепа зі своїх лав.

Зараз ви читаєте новину «Дубінського вигнали з партії "Слуга народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути