пʼятниця, 08 червня 2018 08:37

Друзі Путіна заступилися за Україну: Європа буде відповідати

Друзі Путіна заступилися за Україну: Європа буде відповідати
Мевлют Чавушоглу закликав Європу не забувати про кримську проблему. Фото: Minval.az

Туреччина ніколи не визнає анексію Криму і вважає відповідальними європейські країни, які знімають це питання з порядку денного.

Про це заявив голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі з членами асоціації культури і допомоги кримським татарам, пише газета Yeni Safak.

"Ми ніколи не забудемо того, що сталося в Криму, ніколи. Це незаконна анексія Криму... Ми її не визнаємо... Туреччина завжди виступає за територіальну цілісність України і ми ніколи не забудемо, що Крим є частиною України, і будемо продовжувати висловлювати це на кожній платформі. Разом із тим потрібно якнайшвидше вирішити проблему у східній частині України. Ми будемо продовжувати працювати для стабілізацією, будемо надавати підтримку Україні", - наголосив Чавушоглу.

Міністр наголосив, що у Європі почали забувати про анексію Криму.

"Ми нагадуємо їм: якщо зараз ви забудете про Крим і завтра в Україні що-небудь станеться, ви будете нести відповідальність за це", - підкреслив він.

Відповідні заяви Чавушоглу зробив у присутності міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та лідера Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зізнався, що Росія анексувала Крим

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Друзі Путіна заступилися за Україну: Європа буде відповідати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути